Hundgården,  Okategoriserade

Hundgårdsrutiner och nybygge

Vi börjar allt mer komma in i en bra rutin med hundarna och ensamheten, nu när jag börjat jobba mer regelbundet igen. Det är fortfarande lite av en invänjningsperiod för framförallt Sally, men jag måste säga hon är fantastiskt duktig och framstegen kommer väldigt snabbt. Det är nu inga långa perioder de är ensamma då jag sällan jobbar hela dagar, men det är givetvis en omställning från det att jag varit hemma till stora delar i vinter. Vi har såklart också fördel av att Sally faktiskt växte upp i hundgård med mamma och syskon, så helt främmande har det ju inte varit.

Ratchel stortrivs därute i hundgården, vilket färgar av sig mer och mer på Sally. Vi har ju en övervakningskamera uppsatt och det är väldigt skönt att kunna titta till dom emellanåt, bara för att liksom se så allt är okej. De har allt oftare fått frukosten därute, ofta gömd så de får söka efter den och det märks att det ökar värdet på hundgården en hel del. Tjejerna är ju båda matglada och tycker det är roligt med fodersökslekarna jag hittar på, så de håller sig hyfsat sysselsatta. 

Eldar trivs bättre inne så i dagsläget har han faktiskt fått precis som han vill; hela vår säng för sig själv att ta sovmorgon i. Den hunden är utan tvekan en sjusovare. Och så länge jag inte jobbar heldag så går det ju alldeles utmärkt. Det viktigaste är trots allt att han är nöjd. 

Förra veckan fick vi äntligen hem sektionerna vi beställt till den nya hundgården. Ja, vi valde faktiskt att beställa färdiga sektioner den här gången, även om jag rent estetiskt hade föredragit att båda hundgårdarna sett likadana ut i grunden. Men jag måste säga det är galet smidigt med färdiga sektioner ändå, framförallt med tanke på att de är lika lätta att plocka ned (till exempel vid en flytt) som de är att sätta upp. Vill man ha upp en bra hundgård smidigt och snabbt så är det helt klart att föredra! 

I helgen började Erik fixa och dona med nya hundgården medan jag jobbade. Det största jobbet kommer helt klart vara att jämna ut och fixa till marken i bakre änden av hundgården, så det är där vi bestämt oss för att lägga den stora energin. Det syns ju inte på bilden, men den kommer byggas som ett tjockt L längsmed den gamla hundgården. Själv längtar jag tills jag får börja inreda såklart. Huvudet är fullt av berikningsidéer jag vill testa och på listan står också nya hundkojor. 

Bild

Sally och Ratchel har verkligen funnit varandra. De trivs inte bara i hundgården samman utan gör det mesta tillsammans även i övrigt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *