Kit

(SE UCH) LAZY LUPUS KIT WALKER

 

Kit kom till oss på lån under säsongen 2017/18 och kom så småningom att bli en permanent del av flocken. Tidigare har han under många år gått som kommandoledare i Marlene Karlssons (Yabasta) tävlingsspann och är således en mycket rutinerad herre. För oss har Kit varit en enorm tillgång både i vardagslivet med flocken och i utvecklingen av vårt unga spann – vi är obeskrivligt glada över förtroendet att låta honom bli en del av Raxeira’s!

För mig personligen har Kit länge varit en mycket speciell individ som jag bondat lite extra med under tiden jag känt Marlene och ryckt in som handler. Bland hans mest utmärkande egenskaper är hans oerhört milda temperament – han är extremt mjuk. Kit är en mycket vänlig själ som vill alla väl och undviker konflikter till varje pris. Han är en känslig individ som tar väldigt illa vid sig av hårdhänt hantering, höjda röster eller en hård förare och jag upplever honom vara väldigt förarbunden när han väl bestämt sig för någon. Mänsklig kontakt är ett stort behov hos Kitten, som gärna kryper upp i famnen och tigger om kel. Han älskar att ligga inomhus i soffan, tätt uppkrupen mot en och få pannan masserad. Man kan verkligen beskriva Kits tålamod som oändligt stort – när han väl säger ifrån så vet man med säkerhet att någonting gått över gränsen. I flocken har han en ovärderlig roll att spela i sitt mentorskap åt valpar och unghundar, särskilt i dragarbetet. Han kommer överens med alla, brusar aldrig upp och är en mycket trygg individ att ha samman med osäkra, orutinerade eller stökiga hundar.

Som tidigare nämnt är Kit en mycket säker kommandoledare i med många fina meriter bakom sig. Han har en stor ”will to please” och är en driven farthållare som går väldigt hårt i selen. Hans uthållighet är både mental och fysisk – och han har kapacitet att gå snabbt. Kit älskar också verkligen att tävla och träna. Han nästan exploderar av entusiasm så fort han känner av att det vankas drag och blir extremt fokuserad när han är i närheten av en tävlingsplats. Tar du fram selen så är han först fram för att i princip helt själv klä på sig den, sekunden senare springer han iväg för att göra ifrån sig så att han står redo för start när det är dags. Ja, han har varit med förr kan man väl säga. På senare år har han blivit lite envis sådär som äldre individer kan bli och ibland innebär det att man får argumentera för sin sak innan han köper det man säger 😉

Kits stora svaghet ligger i att han går väldigt hårt i selen även när han blir trött eller har ont, vilket innebär att man som förare behöver hålla ett extra öga på honom. Utmaningen ligger mycket i att, genom ordentlig grundträning och prehab/rehab, se till så att hans kropp håller för hans hårda arbetsskalle.