Lumi

VILLIVIIMAS BRILJANTTI LUMI

REG.NUMMER: SE36716/2016
KÖN: Hane, kastrerad
FÖDD: 16 maj 2016
HÖJD: 
VIKT:
RAS: Siberian husky
MOR: Fugitive's Doris
FAR: Fugitive's Sao
UPPFÖDARE: Malin Granqvist, Villiviimas

LUMI flyttade in i flocken under sommaren 2019 efter att tidigare ha levt och tävlat med Therese Lindahl, kennel Huskypack. När jag fick erbjudandet att ta in honom på prov hos oss var jag inte helt beredd på hur snabbt jag skulle fästa mig vid denna genomsnälla kille. Jag hade förstått på Therese att Lumi var en go hund, men det var på grund av stamtavlan och det faktum att jag känner till hundarna där bakom, som jag valde att ta in honom. 

Lumi är en hund som har många utav de karaktäristiska dragen jag ofta känt igen i de nära släktingar jag levt med och träffat. Han är kontaktsökande, följsam och väldigt social i kombination med en stor kärlek för arbetet i selen. Han har fått gå en del i led hos oss och visar han är duktig på att ta ansvar och fokuserat driva spannet framåt, även om han inte ännu är så inkörd med oss som förare att han vet exakt vad vi vill alla gånger. Han har en will-to-please som jag är oerhört förtjust i hos en potentiell ledarhund. 

Precis som många av sina släktingar är Lumi en intensiv kille med ett stort rörelsebehov, men han har också en mycket välfungerande av-knapp och är i vardagen en väldigt lättsam hund som funkar i alla situationer vi hittills sett honom i. I flocken smälter han in friktionsfritt och fungerar med tikar såväl som våra andra hanar. Han har hittills visat sig vara väldigt ointresserad av konflikter eller diskussioner och är betydligt mer intresserad av att visa hur mycket han tycker om sina flockkamrater genom att överösa dom med kärleksfulla pussar eller bjuda in till lek. Särskilt förtjust har han blivit i Kit, som kanske inte alltid uppskattar hur generös Lumi är med sina kärleksbetygelser. 

På samma vis överöser han oss människor med sin gränslösa kärlek - hans pussar är mycket intensiva, omsorgsfulla och ibland lite fööör kärleksfulla. Lumi kärleksnaggas gärna, inte hårt, men passionerat. Därtill är han typen som gärna tittar en djupt och länge i ögonen medan han pussas. Ja, det är trots allt mycket svårt att inte charmas av den här killen. 

Vi är väldigt glada över förtroendet med Lumi och ser fram emot att se mer utav honom i selen framöver.