Populära inlägg

 

Populära inlägg

Här hittar du snabblänkar till ett urval av mina mest lästa och delade inlägg.

Nej! Alla hundar vill inte bli klappade!

Så hände det igen. Jag stötte på de där människorna man som ägare till en reserverad hund absolut inte vill stöta på. De som tycker att de förstår sig på hundar och anser det är helt okej att strunta i det man som hundägare säger till dom…” LÄS MER.

Ett tack och ett par förtydliganden

”Måndagnatt och jag stämplar ut från jobbet. I ett helt dygn har jag gått och förundrats över den enorma respons mitt inlägg fått. Jag har läst, grunnat och funderat över varenda liten kommentar, varje mail och varje like…” LÄS MER.

Oregerlig byracka – eller missförstådd tonåring?

”Hur tänker du på din hund? Om din hund? Och hur påverkar det er verklighet? Jag har funderat väldigt mycket på det där i perioder, särskilt när det händer saker kring egna hundarna eller det uppstår diskussioner kring hund/hundägarskap…” LÄS MER.

Vikten av säkerhet

”Tidigare idag var det äntligen dags igen – dragträningsträff på Järvafältet med Charlie och hundarna. Som jag tidigare skrivit om så försöker vi så ofta vi kan se till att ses och träna ihop, både för hundarnas och vår egen skull…” LÄS MER. 

Min hundiga hund och din morrande jycke

”Det här med hundar och ”problemhantering” har jag med tiden förstått att det är ett extremt kontroversiellt ämne.Ett ämne som vart man än kommer rör om, väcker starka känslor och åsikter. På sätt och vis är det nog väldigt bra att det är så, att det öppnar upp för diskussion och reflektion…” LÄS MER.

10 orsaker att älska siberian huskyn

”För varje år som jag får leva och vistas bland siberian huskies blir det allt tydligare för mig varför min kärlek till huskyn som ras bara växer sig starkare. Det är en ras jag upplever passar mig väldigt väl och vars nackdelar i mina ögon med råge övervägs av fördelar…” LÄS MER.

Berikningsnörderi

”Det här med berikning är någonting jag tycker är oerhört roligt och spännande. Själva begreppet berikning handlar om det vi idag genom forskning vet om djurs behov av att få utlopp för sina medfödda, naturliga beteenden. Det vill säga beteenden som de skulle haft för sig om de levde opåverkade av människan…” LÄS MER.

Berikning; högmotiverade beteenden

”I förra inlägget berättade jag lite mer i allmänna drag kring vad berikning är för något samt hur jag själv jobbar med det när jag bygger hundgårdar. Men idag vill jag gå in lite djupare på ämnet och olika former av berikning. Idag ska vi prata om högmotiverade beteenden…”  LÄS MER.