För valpköparen

På kennel Raxeira’s föder vi endast upp egna kullar när vi är i behov av att föryngra eller utöka vår egen flock, vilket också innebär att vi i regel vill behålla fler än en valp ur kullen. Vid stora kullar kan det ibland finnas valpar till salu.

De huskies som föds upp på kenneln är av arbetande linjer och ofta högenergiska. Därför säljer vi endast valpar till hem där det finns en förståelse för de behov som finns hos en arbetande polarras, som redan är dragaktiva eller där ambitionen är att låta hundarna arbeta. Det spelar mindre roll om där finns stora tävlingsambitioner eller om det sker på hobbynivå, men man ska vara väl medveten om att vi avlar på hundar med ett högt behov av fysisk och mental stimulans. Att hundarna kommer till hem där de får dra är också viktigt för oss i egenskap av uppfödare för att kunna utvärdera vår avel inför framtiden. Därför väljer vi uteslutande valpköpare som är intresserade av att vara aktiva med sina huskies och ser gärna att man är intresserad av en fortsatt god kontakt med oss genom hundens liv.

Här nedanför kan du som intressent få lite mer information gällande köp av en Raxeira-valp.

 

Anmäla intresse

För att anmäla sitt intresse av att köpa hund från oss går det bra att maila till nicole@raxeiras.se eller använda sig av kontaktformuläret här på hemsidan.

Vi vill alltid träffa en potentiell valpköpare innan man får köpa en valp av oss. Vi ser det som en möjlighet både för dig som valpköpare och oss som uppfödare att lära känna varandra lite närmare, samt svara närmare på frågor och funderingar. För oss är det också viktigt att man som valpköpare har träffat våra hundar lite närmare för att få en bild av vad det är vi avlar på. Framförallt vill vi gärna att man träffat föräldradjuren eller åtminstone mamman till valparna. Att anmäla sitt intresse eller komma på besök är dock inte bindande för någon part och vi förbehåller oss rätten att neka köp. Vi förbehåller oss även rätten att välja de valpköpare vi anser kommer passa hundarna bäst, snarare än i den ordning som en intresseanmälan inkommit. Givetvis hör vi dock alltid av oss till de som anmält sitt intresse.

I din första intresseanmälan ser vi gärna att du presenterar och berättar lite om dig själv. Berätta gärna om du har erfarenheter av rasen eller andra polarraser, om din livsstil, samt varför du är intresserad av att köpa just en Raxeira-hund ur den kullen som är tillgänglig. Vi brukar också fråga om referenser – låt inte detta avskräcka dig.

 

Leverans

Våra valpar säljes i enlighet med SKK’s grundregler och avtal.

Raxeira’s levererar valpar tidigast vid nio eller tio veckors ålder. Vi förbehåller oss rätten att hålla detta öppet så att en leverans sker när vi känner valparna är redo. Våra valpar kommer vid leveransen vara försäkrade mot dolda fel, vaccinerade, registrerade i SKK, chippade, avmaskade och givetvis besiktigade. Vid leverans medföljer även stamtavla, valpens individuella journal, skötselråd, en påse foder att starta med och en snuttefilt. Vi skickar även med information och råd kring hundförsäkring, samt kontaktuppgifter till vårt försäkringsombud.

Valpen ska vara betald innan avhämtning – och vi vill att man personligen hämtar sin valp vid leverans.

 

Att köpa en Raxeira-hund…

…innebär att du blir en del av vår utökade Raxeira-familj och våra dörrar kommer alltid att vara öppna för dig. Till oss kommer du som valpköpare alltid att kunna vända dig för stöd, bollplank och råd. Vi kommer också ge dig möjlighet att komma på kennelträffar, följa med på träningar och – vid behov – få hjälp med inkörningen av din unghund. Och vi är alltid intresserade av att veta hur det går för er och blir alltid glada över besök såväl som uppdateringar i sociala medier.

Du kommer även att bjudas in till kennelns Facebook-grupp för våra valpköpare och utökade Raxeira-familj. I gruppen kan ni sedan följa kullen och framtida avelsplaner. Under valparnas första veckor kommer vi att hålla dig som valpköpare uppdaterade med veckobrev, bilder och filmer så att ni ska kunna följa med i kullens utveckling.

Skulle något i livet förändras och du inte kan behålla den hund du köpt från oss så önskar vi att du i första hand alltid kontaktar oss. Vi tar alltid tillbaka en Raxeira-hund och skulle den mot förmodan inte kunna stanna hos oss (dvs återköp) så hjälper vi gärna till att finna ett nytt, varaktigt hem till din hund.