Avel

Raxeira’s är en kennel som bedriver småskalig avel av siberian husky. Valpkullar tas enbart fram vid behov och främst i syfte att föryngra/utöka det egna spannet. Kenneln behåller i regel så många valpar som möjligt ur kullen, med vid större kullar kan det ibland finnas valpar till salu.

 

Sidan är under konstruktion – mer information kring Raxeira’s avelsfilosofi kommer…

PLANERADE KULLAR

 

VÅR/SOMMAR 2022

Parning planeras under våren/sommaren 2022 mellan LAZY LUPUS FLYING GLORY OF HUNTER – ”RATCHEL”  och

POLAR PAWPRINTS THE RUNNING MAN – ”SANTI”. Båda hundarna finns i Raxeira-flocken och är nyckelindivider i såväl flocken som träningen.

Min förhoppning med denna kombination är att ta fram socialt mjuka individer med en balanserad mentalitet, samt hög arbetsmoral och vilja att jobba. Båda hundarna går i samtliga positioner i spannet och är två av mina mest pålitliga kommandoledare, som går såväl spårat som ospårat. De är även två av flockens bästa hundar när det kommer till tunga eller långa turer, samt i tuffare väderförhållanden. I flocken är de nyckelhundar som tar på sig att uppfostra och vägleda yngre förmågor på ett vänligt men bestämt vis, samt oerhört skickliga diplomater som alltid strävar efter harmoni.

Ur denna kombination hoppas jag på individer med stor fallenhet att utvecklas till duktiga ledarhundar med hög arbetsmoral och vilja att arbete i selen. Jag förväntar mig en mild och balanserad mentalitet, med en mycket stabil av/på-knapp, som fungerar bra i stor flock. Detta är kanske inte kombinationen för dig som söker en renodlad sprinthund, utan snarare dig som vill ha en stark och klok draghund som är duktig på att hushålla med krafter, gå långa distanser och som jobbar hårt även i taskigt väder och på obrutna spår. Det kan också vara en kombination för dig som lever ett aktivt friluftsliv och söker en fjällturskamrat som gärna följer med på skidturer, vandring och dylika äventyr.

Valparna ur denna kull kommer i huvudsak att stanna på kenneln. Vid en stor kull kan det dock finnas valpar till salu till dragaktiva hem, med referenser och förståelse för rasens behov.

Mer information kommer inom kort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SUPERTREK-KULLEN 2019

23-25 juni 2019 parades Raxeira’s ledartik Blue Neptune’s Sureprice SE33486/2013 med Trailbound Lokibodens Trek AKCWS30659302 (kennel Trap Line).
Den 22 juli bekräftade ultraljudsundersökningen att Surprise är dräktig. Valparna väntas i slutet av augusti.

Denna parning blir en total outcross med inavelsgrad 0,0% då Surprise redan är ganska hårt linjeavlad.
Min förhoppning med den här kullen är att ta fram följsamma, matglada individer med hög arbetsvilja och -moral, som besitter fartkapacitet såväl som de klarar att disponera sig på längre sträckor. Jag förväntar mycket energi, intensitet och ett högt behov av fysisk stimulans, i kombination med socialt mjuka och balanserade flockmedlemmar som binder an starkt till sina förare. Detta är egenskaper jag även satt stort värde i hos den avelshane jag valt.

Mer om Supertrek-kullen och föräldrarna bakom kan du läsa HÄR.

I huvudsak kommer valparna från denna kull att stanna på kenneln samt till förbestämda valpköpare, men vid en eventuellt stor kull kan någon enstaka valp finnas till salu till ett dragaktivt hem med referenser och förståelse för de behov en arbetande hund har.

Hör av er till nicole@raxieras.se för att göra din intresseanmälan eller om du vill veta mer.