Avel

Raxeira’s är en kennel som bedriver småskalig avel av siberian husky. Valpkullar tas enbart fram vid behov och främst i syfte att föryngra/utöka det egna spannet. Kenneln behåller i regel så många valpar som möjligt ur kullen, med vid större kullar kan det ibland finnas valpar till salu.

Sidan är under konstruktion – mer information kring Raxeira’s avelsfilosofi kommer…

PLANERADE KULLAR

23-25 juni 2019 parades Raxeira’s ledartik Blue Neptune’s Sureprice SE33486/2013 med Trailbound Lokibodens Trek AKCWS30659302 (kennel Trap Line).
Den 22 juli bekräftade ultraljudsundersökningen att Surprise är dräktig. Valparna väntas i slutet av augusti.

Denna parning blir en total outcross med inavelsgrad 0,0% då Surprise redan är ganska hårt linjeavlad.
Min förhoppning med den här kullen är att ta fram följsamma, matglada individer med hög arbetsvilja och -moral, som besitter fartkapacitet såväl som de klarar att disponera sig på längre sträckor. Jag förväntar mycket energi, intensitet och ett högt behov av fysisk stimulans, i kombination med socialt mjuka och balanserade flockmedlemmar som binder an starkt till sina förare. Detta är egenskaper jag även satt stort värde i hos den avelshane jag valt.

Mer om Supertrek-kullen och föräldrarna bakom kan du läsa HÄR.

I huvudsak kommer valparna från denna kull att stanna på kenneln samt till förbestämda valpköpare, men vid en eventuellt stor kull kan någon enstaka valp finnas till salu till ett dragaktivt hem med referenser och förståelse för de behov en arbetande hund har.

Hör av er till nicole@raxieras.se för att göra din intresseanmälan eller om du vill veta mer.

 

 

 

Facebook Comments