Okategoriserade

Nyår och skidpremiär

Det har inte blivit mycket skrivet såhär under juldagarna. Har inte haft lust att sitta framför skärmen och prioriterat tid med Erik, hundarna och att ta vara på det fantastiskt härliga vädret som varit. Inte så mycket till snö kanske men som för att kompensera för den bristen så har himlen varit fantastiskt blå och solen har visat sitt vackraste leende mot oss. Vi har behövt ett par dagar att ta igen oss sedan julfirandet – både hundarna och vi människor – sovit, promenerat och försökt undvika så mycket stress och måsten som möjligt. Gjort sådant vi känt för istället. Och när snön äntligen kom under natten till igår dröjde det inte länge förrän jag och hundarna rusade ut och spenderade de timmar av dagsljus vi fick utomhus. Smella fick äntligen springa lös ordentligt igen och Eldar fick ränna runt i långlinan, de har jagat sork i diken och varit allmänt löjligt nöjda med livet där i allt det vita. I morse gjorde Erik ett försök att tolka med dom, men vi fick lite modfällda inse att temperaturerna inte är på vår sida riktigt. Det blev ett par hundra meter för att testa och sen fick det vara och vi tog en promenad istället. Under natten har det blivit plusgrader och den snö som var så härlig igår har under dagen kommit att förvandlas till blötsnö. Hundarna har i alla fall varit glada och haft roligt och det är ju huvudsaken. De har fått spendera större delen av dagen utomhus för att nu på eftermiddagen komma in och mysa inomhus, utifall att det börjar smällas. 

Överallt på bloggar därute ser jag årskrönikorna läggas upp – och jag hade faktiskt tänkt göra en själv. Vi får se hur det blir med det; kanske kommer det en imorgon istället. Lär ju inte vara särskilt bakis i alla fall med tanke på mina dryckesvanor (almost obefintliga), hehe. Ikväll ska vi njuta av bästa sällskapet (Madeleine och Sebbe kommer hit och stannar i gäststugan), äta gott, spela spel och bara mysa. Enligt grannarna bör det inte bli alltför mycket smällande här ikväll och det håller vi tummarna för. Eldar har varit något pipig och gnällig de enstaka gånger det hörts något från de ungdomar som igårkväll fyrade av ett par raketer, men det har inte varit värre än att jag kunnat överrösta med musik på medelvolym och på så sätt avleda från ljudet därute. Vet inte alls hur Smella är med fyrverkerier så det återstår att se. Hittills har hon inte brytt sig alls och vi hoppas att det fortsätter så. 

Slutligen vill vi alla önska er därute ett fantastiskt fint nytt år och en trevlig kväll! Och ni ska veta att jag tänker på alla era fyrfotade vänner ikväll. Jag hoppas innerligt att de förskonas så mycket som möjligt av smällandet. Tack för att ni följt oss genom utmaningar, sorger och glädjeämnen under detta år – jag hoppas givetvis vi fortsätter att korsa varandras vägar även under nästa 🙂 


Picture

Första försöket görs på fältet – hundarna är sådär fånigt duktiga i starten och väntar tålmodigt på att husse ska bli redo att åka. Och på att matte ska fippla färdigt med kameran.


Picture

Okej, liiiite länge fick de vänta, tyckte Eldar och Smella. Eldar passar på att ta en powernap i snön.


Picture

Tjohoooo! Äntligen iväg! ”Försiiiiiktiiiigt”, ropar en nervös husse bakom dom med skräckblandad förtjusning.


Picture

På fältet var det väldigt guppigt och för dåligt med snö. Vi förflyttar oss ut på vägen och ekipaget gör sig startklara igen.


Picture

Kommer inte så långt innan nybörjar-skidåkar-husse får problem. Hundarna får kanske mest öva på att starta och stanna.


Picture

Äntligen iväg igen! Och husses min säger nog allt om hur lätt det var att åka skidor på underlaget 😉

Gott nytt år, önskar Smella & Eldar!

No Comments

  • Sofie

    Tycker så himla mycket om att läsa din blogg. Den är så ärlig och fin, visar både det som är roligt och det som är svårt med hundägandet. Tack för att du delar med dig! Hoppas ni får ett underbart 2015.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *