Okategoriserade

Lördagsbestyr

Det har varit en förhållandevis väldigt lugn lördag för vovvarna idag. Erik och jag hade en to-do-list att ta tag i (rensa friggeboden på icke uppackade bananlådor – yay) så hundarna fick spendera ett par timmar på förmiddagen i hundgården. Ingen utav dom klagade direkt, inte ens Eldar. Medan Erik sen körde till tippen så tog jag och hundarna en långrunda bortåt Lillsjön. Det är märkligt hur fort dagarna går när man har att göra! Plötsligt var det mörkt och kallt och dags att äta. 

Blev en sväng till djuraffären med Smella och Eldar fick stanna hemma den här gången. Hon är så himla go, den där tanten och så kul att ha med i affären. Medan jag letade rätt på en promenadsele i rätt storlek till henne så låg hon på golvet, mestadels på sidan och tiggde kel av Erik eller bara tittade på medan jag for runt. Konstigt vore det ju annars, haha. På vägen ut fick hon sig en liten godis i kassan också. Nöjd som sjutton. Tog en runda i affären och letade upp reflexer också då vi behövde fylla på vårt lager så det räcker till båda hundarna och dessutom kan man faktiskt aldrig ha för mycket reflexer under vinterhalvåret i Sverige. Personligen tycker jag det känns enormt skönt att veta att man syns ordentligt när man lufsar runt i mörkret eller när vi är ute och drar. Idag blev det varsitt reflexhalsband som dessutom har en knapp som ordnar att de blinkar och syns även på långt håll, en reflexväst till Eldar då Smella har tagit över den han hade förra vintern och så till slut bestämde jag mig för den sele som satt bäst på Smella. Precis som Eldar så faller hon mellan standard-storlekarna i djuraffären, men Hurttas klassiska Lifeguard-sele satt åtminstone tillräckligt bra för att vara bekväm och funktionell. Får se om vi kanske ska sy in den en aning vid bröstkorgen i framtiden, men ska prova den ute ett tag först. Snart får jag helt enkelt börja sy egna selar helt och hållet. Kan verkligen vara hopplöst att hitta något som sitter BRA och som inte töjer sig allt för mycket med tiden när man har hund som konstant faller mellan storlekar. Är det inte för litet så är det alldeles för stort. 

Picture

Fröken ser väl ändå ut att trivas rätt bra både i djuraffär och ny sele? 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *