Okategoriserade

Myslördag deluxe

Startade den här morgonen med megamys i sängen – alla fyra. Eldar och Smella börjar bli bättre på att mysa med oss båda två samtidigt och utan att det ska bli lite sådär tävling mellan dom. I morse kom Smella rusandes upp i sängen för att gosa, väldigt bestämd med att hon ska ligga precis mitt emellan oss båda, och en liten stund senare kom Eldar släntrandes. Såg först lite skeptisk ut men bestämde sig sedan för att hoppa upp han med, lägga sig tvärsöver mig och Erik och borra ned huvudet i min armhåla. När Eldar gör så, då har han bestämt sig för att nu är det mysdags. Superhärligt att starta sin dag så! 

Efter myset blev det en snabb kaffe och macka och sedan ut på dragrunda. Körde den korta ”hemmarundan” idag. Tempen ute var ett gränsfall – skulle ha varit helt okej om det inte var för att fuktigheten var rätt hög. Så kort runda, lite lägre tempo och jättefint fokus. Eldar sprang bättre än han gjort den senaste veckan, vilket var jättefint att se. Dock märker jag att han påverkas mer av temperaturen än vad Smella gör, troligtvis för att han har både längre och tjockare päls och dessutom inte fällt på samma vis som en hundgårdshund verkar göra, trots borstning och dusch för att bli av med så mycket som möjligt. Direkt när vi var hemma skuttade han rätt ner i dammen här på tomten och där blev han kvar ett par minuter innan han slängde sig i buskaget bakom den. Visade sig att vi har massor av lavendel som växer under enarna där (Eldar doftade nämligen starkt av det efteråt) som han rullade sig förnöjt i. Lavendel har jag hört ska uppskattas av hundarna och fungera lite som lugnande, stämmer det tro? Han har nämligen ofta lagt sig i svärmors lavendelrabatt under valptiden, verkade trivas riktigt bra där. Funderar nu på om det kanske skulle vara värt att plantera runt hundgården, för att testa om det har någon påverkan alls. Vad vet jag, haha.

Nu blir det lite mys framför en film, såhär en grådaskig lördag. Och vi ska njuta av att inte ha ett enda måste i hela världen idag.

No Comments

  • Anonym

    Låter som en riktigt mysig dag! Själv har varken jag eller U lyckats komma ut än :p

    Lavandel har jag inte hört förut, men det kanske är hundarnas kattmynta?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *