Okategoriserade

Ursäkta röran, vi bygger om!

Picture

Det är lite tyst här just nu men vi kommer snart igång igen. Det är ju nämligen så att nu när Smella officiellt flyttat hem till oss – för att stanna – så är det ju dags för bloggen att byggas om lite så att även hon får plats. Ja, glömde jag förresten att berätta den stora nyheten? 

För några dagar sedan tog vi upp diskussionen, Erik och jag. Pratade igenom hur det fungerat att ha Smella här hos oss, hur Eldar verkar ta det, hur dom fungerar ihop och hur vi alla fungerar ihop under ett och samma tak. Och det dröjde verkligen inte länge för oss att erkänna för varandra att vi båda ville ha kvar henne. Inte nog med det; det skulle kännas fruktansvärt tomt och konstigt att lämna tillbaks henne hos Jan! Smella har den här månaden kommit att bli en så väldigt självklar del av familjen att hon verkligen skulle fattas oss om hon inte var här. Det har blivit en vana (redan!) att på morgonen höra hur hennes svans trummar mot fåtöljen när hon vaknar av att vi går upp, för att lyfta på blicken när vi kommer ut i vardagsrummet och tigga om kel. Att se henne ihopkurad i fåtöljen som en gång var Eriks, men som hon nu valt till sin sovplats om nätterna. Och det är så himla underbart att på morgonen sitta på trappen med min kaffe, medan hon och Eldar strosar runt i trädgården innan vi tar vår morgonpromenad. Nåja, Smella strosar inte så mycket det första hon gör – hon springer nämligen raka vägen in i hundgården så snart jag öppnar dörren. Och lika förtjust som hon är i hundgården, lika dölycklig blir hon när man säger att ”nu går vi in i huset”. Hon är en underbar liten fröken och jag tycker bara mer och mer om henne för varje liten ny sida jag ser hos henne. 

Annars har vi tagit det ganska lugnt nu med hundarna. Jag kör fortfarande lite ”dagis-slash-Skalman-schema” på dom (och mig själv på köpet) vad gäller aktivitet, mat och vila. Märker att det gjort en enorm skillnad på kort tid vad gäller deras stressnivåer och lugn. Vi har dragit 2-3 gånger i veckan, när väder och temperaturer tillåtit och det har varit väldigt nyttigt. Och otroligt kul..! Att Smella älskar att jobba kan till och med en blind uppfatta! Riktigt häftigt att få sitta bakom på cykeln och se den lilla maskinen jobba. Kommer vara hemskt nyttigt för Eldar att springa med henne, det är jag säker på. Men draget är också det vi egentligen gjort som inte är vanliga promenader i skogen. Jo, jag har börjat klicka in henne också, men det är fortfarande enormt basic och absolut inget avancerat. Har lagt desto mer krut på att jobba på situationer som innehåller mat för dom båda. Eldar kan vara väldigt vaktig kring sin mat och sparar den gärna – medan Smella är så matglad att hon hetsar i sig sin och därefter gladeligen dammsuger hela golvet i hopp om mer. Eldar har börjat äta bättre nu (inte konstigt alls med en Smella i närheten) och Smella har snabbt lärt sig att man, när man ätit sin egen mat, får det trevligare i knät på matte än om man försöker sno Eldars mat också. Så nu kör vi en ordentlig mysstund som avledning/belöning för att hon låter Eldar äta ifred och i Smellas värld är mys det enda som kan väga mer än mat ibland. Mys är så viktigt att man till och med går med på att duschas och få klor klippta, trots att det är jobbigt, bara man får sitta i knät och bli gosad med under tiden. 

I alla fall. Vi är så väldigt glada att den här lilla tanten får stanna hos oss! Och ge det lite tid bara så är bloggen snart igång igen och dessutom uppdaterad med en egen sida till Smella och massor av annat. 


No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *