Okategoriserade

Dragdejter


Picture

Charlie, Lizzie, Youkon, Erik och Eldar efter förra veckans dejt på Järvafältet. Glatt och nöjt gäng!

Dom senaste två veckorna har vi varit iväg till Järvafältet för dragträning tillsammans med Charlie och hundarna. Det är så himla kul med dragsällskap! Med bara en hund så gör det en enorm skillnad för kvalitén på drahrundorna och man ser en enorm skillnad hos hundarna. Inte bara i arbetsfokus men också i själva arbetsglädjen, vilket för mig känns som det absolut viktigaste. Eldar, Youkon och Lizzie har verkligen funnit varandra känns det som och det är så himla fint att se dom jobba – framför olika cyklar men väldigt ofta tätt tillsammans. Som om dom tycker om närheten till varandra där de springer med de lurviga kropparna rätt sammansättning. (Nåja, Lizzie kanske inte kan klassas som särskilt lurvig..)

Gårdagens kvällsrunda var fantastisk! Hundarna jobbade så fint, så fint och Eldar var överlycklig. Temperaturen sjönk jättesnabbt på den timmen (kanske lite mer) vi var ute, vilket ju är super. Hösten är faktiskt här nu! De ungefär 12 kilometrarna var absolut inga problem att orka med och det känns faktiskt som att Eldars kondition inte alls blivit kompromissad av sommarens dragvila. Nu längtar vi till nästa veckas dragdejt och hoppas på att kunna fortsätta dra tillsammans åtminstone en gång i veckan resten av säsongen!

No Comments

  • Anonym

    Gud så kul med fler folk som tränar drag i Sthlm, kanske man kan haka på någon gång när vi har kommit upp i längre sträckor :p

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *