Okategoriserade

Alltid lika aktuellt..?

De senaste dagarna har de trillat in på nytt. Kommentar efter kommentar. Det är inte utan att jag känner mig oerhört varm, tacksam och glad ända in i hjärtegropen över att människor därute fortfarande delar det frustrerade inlägg jag skrev där för snart ett år sedan. Samtidigt måste jag erkänna att det gör mig minst lika ledsen och nedslagen att än en gång förstå det enorma behov folk därute känner av att sprida ordet; det innebär att så ofantligt många därute upplever detsamma som jag gjort sedan jag skaffade hund. Att där finns SÅ många ledsna, arga, rädda och frustrerade hundälskare därute som vrider ut och in på sig själva för att göra rätt. För att vara sann och lojal mot sin fyrbenta vän, se till att de mår bra i vårt kravfyllda samhälle, samtidigt som man hela tiden måste slåss mot en omvärld som vägrar förstå eller inse sin del i de problem som uppstår. En omvärld som, för att vara helt ärlig, många gånger ställer helt orimliga krav på världens hundar. På dessa djur som de faktiskt är. Och faktiskt även på deras ägare ibland. 

Så… eftersom ämnet verkar vara ständigt lika aktuellt länkar jag nu än en gång till inlägget jag skrev där i oktober. Fullt medveten om att det även i fortsättningen kommer finnas de därute som misstolkar, vrider på mina ord och kastar paj istället för att försöka ta till sig det jag och många med mig försöker säga. Jag tar det. Jag tar det i hopp om att diskussionen och budskapet kommer föra med sig mer öppna ögon än stängda i längden. I hopp om att hundägare och omgivning ska lära sig att samarbeta mer, snarare än att fälla krokben för varandra. För oavsettt hur kontroversiellt det verkar vara så menar jag faktiskt på att det inte bara är vi hundägare som bär på allt ansvar, utan att var och en också har ansvar för sin egen (och/eller sina barns) säkerhet. Jag försöker inte utbilda någon (som inte vill det) till hundexpert, jag försöker bara sprida insikter och större förståelse. 

Det omtalade inlägget finns här -> ”NEJ. Alla hundar vill inte bli klappade”

Förtydligandet jag senare skrev som svar på kommentarer (också lika aktuellt om man ser på dagens nya kommentarer) hittar ni här -> ”Ett tack och ett par förtydliganden”

Och när jag ändå är på ämnet ’problem’ vad gäller hund så kommer här en länk till ett väldigt tänkvärt inlägg som går att applicera på mycket, skrivet av väldigt kloka Marlene -> ”Ditt eller hundens problem?”

Ha nu en fantastisk dag i solen! För oss väntar båttur och bad – och Eldar följer givetvis med. 

No Comments

  • marion hellström

    Jag hittade hit, via ditt inlägg, och kan bara konstatera att jag inte kunde sagt det bättre själv.
    Har en tervuren, med starkt integritet. Han är snäll, men han vill ta kontakt själv.. Jag har inget körkort, och åker därför ofta tåg. Då han är ”söt” vill många klappa… Tyvärr har de oftast inte vett att fråga… Därför har min hund munkorg ofta då vi åker tåg. Det håller borta de flesta. Tyvärr får jag då istället höra att jag har en farlig hund, då de inte förstår att det inte har med saken att göra.

    Det är så tråkigt, när jag som hundägare tar mitt ansvar, men omgivningen fullständigt skiter i det. För som sagt… Vem gillar att bli kladdad på av okända? Händer det något, blir det plötsligt vårt och hundens fel. Undrar hur de tänker där…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *