Okategoriserade

Finbesök på Klodalsvägen

Igår hälsade Eldars bästa kompis på oss. Med matte, husse och Diva såklart. Det var ett gäng glada hundar som busade runt på tomten – nåja Diva låg mest under ett träd med bollen hon beslagtagit – och lekte förnöjt i hundpoolen. Dexter är världens mest badtokiga hund. På riktigt! Och eftersom han tyckte poolen var döskoj så dröjde det inte länge förrän badkrukan Eldar började känna sig lite exkluderad och bestämde sig för att göra honom sällskap i poolen. Eldar var lite som den där badkrukekompisen man alltid hade som liten, som blev supertjurig om man skvätte och alltid doppade tårna innan hen hoppade i plurret. Dexter är den totala motsatsen.

Vi tog en promenad runt Lillsjön framåt eftermiddagen, i hopp om att hitta någonstans att bada. Dessvärre tänkte visst hela Upplands-Bro likadant och det var smockfullt i varenda litet vattenhål utom ett. Där tyckte åtminstone Dexter det var jättekul – han formligen flög i plurret och simmade längder fram och tillbaks på egen hand. Eldar var allmänt mammig och skulle mest ligga i mitt knä och bli myst med, till min förvåning. Blev kvar en kort stund och sen begav vi oss hemåt igen för lite mat. Även för hundarnas del. Jättenyttigt för som tre att få mat samtidigt för första gången. Vi lade dom ned på varsin plats med lite utrymme, alla ute på tomten, så fick dom först lite färskfoder och sedan var sitt märgben för att de skulle ha något skoj att göra och ta det lite lugnt ett tag. Funkade hur fint som helst! Dom började till och med byta ben med varandra efter en stund – ett par gånger om. Som för att se om någon av dom andra lämnat mer gotte kvar på benet. Sjukt roligt att titta på!

Nu blev det eventuellt sista gången vi träffar Dexter, som kanske flyttar inom kort, vilket känns jättetråkigt för Eldars skull. Dom har liksom verkligen funnit varandra. Så att få en sista, skoj dag ihop var fint. Nu håller vi tummarna för att Dexter hittat sig ett hem som är perfekt för honom.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *