Okategoriserade

Hund i arbete

För ungefär en vecka sedan påbörjade vi sommarens stora projekt; hundgårdsbygget. Platsen där vi tänkt bygga upp den har tidigare tjänat som vedförvaring (en rätt slarvig sådan), samt någon form av samlingsplats för all världens bråte och diverse skräp och därför har dessa dagar gått åt till att röja upp ordentligt och bygga upp en bättre lösning för veden. Vi har flyttat så ofantliga mängder ved!! Kan inte tänka mig att vi kommer lida någon brist på det i vinter om vi så eldar hela dagarna långa!

Eldar, som ju är en hund som gärna vill känna sig inkluderad, utnämnde sig själv till arbetsledare. Han har övervakat vårt arbete med stor hängivenhet, hjälpt till att bära ved (kanske åt fel håll ibland bara) och inte ens lämnat bygget när han gått på rast. Idag har vi vilodag från bygget, men när vi sätter igång igen så ska jag försöka komma ihåg att plocka på mig både klicker och godis. Eldar har bjudit på så mycket beteenden att jag bara måste klicka in dom! Som när Eriks mamma på skoj sa åt Eldar att räcka mig ett vedträ. Jag snappade upp det och ropade på honom att ge mig vedträt och efter en kort tankestund kom han travandes med den i munnen och lämnade den i min hand. Och så snart han fattade att han gjort något bra (vi tjoade och hurrade och berömde som en hel hejaklack) så sprang han genast och hämtade ännu ett vedträ för att lämna den hos mig som staplade. Och ännu ett, och sen ännu ett. Han verkade tycka det var riktigt kul att få hjälpa till och göra oss glada. Den stoltheten han svansade runt med, haha!

Igår jobbade vi mellan 10 och 19 ungefär och skillnaden är enorm! Plötsligt är utan dubbelt så stor och själva hundgårdsbygget är inom räckhåll. Veden är nu bra och prydligt förvarad utan att ta upp onödigt stora ytor och den mesta av skräpet/bråtet är bortforslat till tippen. Känns så sjukt skönt! Och som jag ser fram emot att få fixa en stor och fin hundgård, med massor av skoj berikning. Idéerna bara flödar!


Picture

”Du latar dig väl inte, matte?”


Picture

Jobbar hårt med att hjälpa till – här får alla dra sitt strå i stacken 😉


Picture

Arbetsledaren på rast – självfallet med ett vakande öga på oss andra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *