Okategoriserade

Söndagsmorgon för livsnjutare

Det är en fantastisk känsla att vakna upp till sol, blå himmel och fågelkvitter. Det är ungefär det vi hör här. Vinden som susar genom trädkronorna, kanske en häst som gnäggar någonstans och grannbarnens avlägsna skratt. Lystrar man kan man ibland höra pendeln passera, men man hör på sin höjd ett svagt brus i bakgrunden någonstans. Vi har fått för vana att frukostera länge och i godan ro ute i trädgården innan alla grannar börjat vakna till liv, med en bra bok eller ett korsord i knät, medan Eldar ligger utsträckt på gräsmattan. Han är som bekant inte den piggaste hunden i stan på morgonkvisten, ligger gärna och drar sig ett par timmar och bara myser. Kanske tar ett litet varv runt sina ”ägor” och inspekterar läget, innan han lägger sig raklång och snusar lite till. Bättre starter på dagarna finns nog inte. 

Idag har vi en ledig söndag. Det är långtifrån alltid det händer då jag ofta jobbar söndagar. Vi har så smått börjat fundera på om vi ska åka till vandringslederna i det stora och vackra naturreservatet som ligger i närheten. Packa med oss matsäckar och sticka ut på dagsvandring längs vattnet. Det ser ut att bli en varm dag, så att vandra runt i skogens skugga och nära vatten där han kan svalka sig kan ge Eldar en chans att slippa undan det värsta av solens värme (även om han verkar tycka det är fantastiskt skönt att ligga och sola!). Nåja, vi får se. Än blir vi nog kvar i trädgården en stund denna söndag. 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *