Okategoriserade

Första veckan

Det är svårt att finna motivationen att sätta dig framför datorn och blogga när solen skiner, himlen är alldeles blå och där finns så mycket annat att göra. Igår gick jag tillbaks till jobbet efter en ledig flytt-och-fix-vecka. Kändes inte alls jobbigt. Not. Hade nog börjat vänja mig rätt fint vid att ha hela dagarna fira att vara med Eldar, upptäcka nya skogsvägar, få sällskap av hästar på våra promenader längs de oändliga hästhagarna och fixa i huset.

Varmt har det varit. Eldar har varit rätt seg på dagarna – även om han emellanåt blir väldigt rastlös – och vi har hållit nere på promenaderna under dagen. Desto längre kvällspromenader har det blivit och i fredags fann vi äntligen fram till ett riktigt fint litet badställe i skogen. Perfekt när man har en hund som funkar bra löst fram tills det dyker upp en hare – för del lilla området var inhägnat med fårstängsel. Så det var med glatt hjärta vi släppte en toklycklig huskypojk lös vid vattnet. Han kastade sig i från den lilla bryggan (dock är det rätt grunt så han behöver inte simma) och jagade pinnar i vattnet som om han aldrig gjort annat. Dit går vi utan tvekan tillbaks fler gånger i sommar.

Eldar förvånar mig ständigt i hur cool han är med att bli lämnad ensam. Var helt förberedd på att behöva börja om nästan från början med ensamhetsträningen nu när vi flyttat, men nej. Började lite försiktigt i veckan med att låta honom va inne själv medan man fixade ute, för att känna av honom. Inte det minsta brydd. Så för varje dag har vi utökat tiden lite – åkt iväg och handlat en snabbis eller hämtat besök vid tåget eller dylikt. I fredags var han ensam i nästan två timmar och inte heller det var några konstigheter. Han var dock väldigt lycklig när vi kom tillbaks – och riktigt sken av stolthet när han fick beröm. Jag tror att den grabben VET hur duktig han varit och känner hur stolt jag blir över honom.

Nej den grabben reder sig allt. Och så skönt det är att se att han trivs!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *