Okategoriserade

mån 26 maj 2014

Värmen stiger fort nu på dagarna! Som några utav er säkert förstått så jobbar jag sena kvällar – alltså inte den mest morgonpigga människan på jorden – men sedan vi flyttade ut på landet har min sömn förbättrats avsevärt och jag har nästan varje dag vaknat kring 6-snåret. Har inte fått upp gardiner eller dylikt än i huset och det innebär att jag vaknar med morgonsolen strålandes mot mitt ansikte varje morgon. Vet inte hur ni andra känner, men för mig är det ett fantastiskt sätt att vakna på! Vaknar lycklig, pigg och med energi som spritter i kroppen. Så morgonpromenaderna med Eldar har blivit allt tidigare och tidigare på sistone. Jättebra såklart eftersom vi hinner ut innan temperaturerna stigit till max. Dock går det ändå jättesnabbt för värmen att stiga..

Idag började vi dagen med kaffe och mys och sen en powerwalk. Nåja, powerwalk för mig i alla fall. Eldar pinnade på i flexit som han mest brukar; en ledig och bekymmerslös trav. Ingen lunk här inte om den hunden får bestämma. Genom skogen, förbi hästarna och fälten. Så himla vackert det är härute!

Eldar blir också mer och mer van och trygg med alla hästar som kommer fram och hälsar på oss, vilket är fint att se. Han anpassar sig fort. Idag passerade han utan att ens grymta (som han gör när han blir osäker på något) eller studsa runt i diverse lekinviter.

Vår lediga dag igår spenderade vi mestadels med att fixa och dona utomhus. Åkte och hämtade första materialet till stängslet/staketet och började senare bygga. 20 meter villastängsel är nu uppsatt mot sidan av tomten som vetter ut mot skogen. Ska justeras lite bara. Eftersom vi aldrig försökt oss på att sätta stängsel själva förut så blev det lite till att experimentera oss fram med den första delen, men jag tror det blir rätt bra det där när det är färdigt.

Vi började också rensa upp bakom friggeboden/vedskjulet där det ligger enorma mängder virke och ved och gammalt bråte. Så småningom är det där vi tänkt placera en hundgård, men först ska det ordnas upp mer och flyttas på all ved. Ett mindre hästjobb 😉


Picture

På morgonpromenad.


Picture

Gårdagens träningspass; rensa upp ved och gammalt bråte. Här ska det en dag hamna en hundgård är planen – men det är en del att greja med först 😉


Picture

Bakom Eldar skymtar ni stängslet vi börjat sätta upp runt tomten.


Picture

Husky-dalmatin? Eldar har börjat mutera.. Eller så har han kanske vart och lekt i askan igen? 😉

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *