Okategoriserade

Vårkänslor

Det har varit en riktigt fin helg. Solen har lett sitt stora, värmande leende över Stockholm och himlen har varit sådär underbart blå så hjärtat sjunger bara man får en skymt av den. Igår var det runt 13-14 grader varmt och jag frös inte ens när jag vandrade hemåt från jobbet på söndagskvällen iförd skinnjackan. Så kanske är våren ändå här nu. Pollenallergin har satt igång med full kraft, så långt borta kan våren ju ändå inte vara.

Det vackra vädret och en helt ledig lördag tillsammans med mina grabbar ledde till utflykt. Är det något jag älskar så är det att bara vandra runt i solen, skogen och vid vattnet och bara vara. Behöver inte prata så mycket eller ens vara på väg någonstans. Jag njuter av att bara känna det där inre lugnet man känner när man är ett med naturen – och med sällskapet. Eldar njöt i fulla drag han med. Större delen av dagen sprang han runt med långlinan på och fick spelet så snart han skymtade vattnet. Jag hade givetvis kameran med och passade på att knäppa lite bilder på den tokiga unghunden som ena stunden for fram som en skenande vildhäst, för att i nästa lägga sig i solen och förnöjt gnaga på pinnar/stockar han fiskat upp ur vattnet. Vi busade runt ordentligt på stranden – Eldar fullkomligt överlycklig och rusig av att springa i den starka blåsten. Några timmar in hittade vi en mysig liten glänta att fika i, medan Eldar fick i uppdrag att söka gotte som spridits ut omkring oss. Emellanåt tog han en paus från nosandet för att få sig en klapp eller sitta i våra knän, men mestadels hade han myror i brallan och ville busa runt bland alla grenar och pinnar och fallna stockar. 

Att spendera tid i naturen sådär fick mig – oss – att längta ut till nya huset ännu mer. Ska bli så fantastiskt att ha skogen så nära inpå och slippa stadsbullret. Och jag har en känsla av att Eldar kommer trivas minst lika bra som husse och matte i vårt nya hem. Maj månad, du är mycket efterlängtad!


Picture

Nog var det skönt med ett svalkande mini-dopp i det blå alltid. Eldar hängde där stora delar av utflykten.


Picture

”Vad är det där för något?” Eldar undersöker bojarna i vattnet – sekunden innan han får för sig att dra in samtliga mot land.


Picture

Lyckoruset man får av att springa i stark motvind. Tur att hunden inte har körkort – jag misstänker det skulle blivit många fortkörningsböter 😉


Picture

Leka datten med matte.


Picture

Och pussas passionerat med husse.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *