Okategoriserade

15 saker om min hund

För en tid sedan florerade en slags utmaning runt på Instagram där man skulle berätta 15 olika saker om sin hund. Egenheter, små kul fakta och annat som liksom lät en lära känna hunden lite mer. Jag älskar att läsa sådana saker, tycker om att få en inblick i vad det är för en individ man jämt ser bilder på eller vars vardag man läser om. Så jag tänker att det vore kul att dela med sig av detta även på bloggen. 
15 saker om Eldar:


1) Eldar har egentligen aldrig haft problem med att bli lämnad ensam hemma. Första gången jag verkligen lämnade honom en längre stund än det tar att slänga soporna protesterade han högljutt och jag mådde så dåligt att jag började gråta i trapphuset – kände mig som värsta matten på jorden som utsatte min valp för något så jobbigt. Men efter den gången har han aldrig blivit särskilt upprörd igen, utan verkar faktiskt tycka det är riktigt skönt med lite ensamtid ibland. Av den orörda lägenheten att döma och hans sömndruckna uppsyn, när man kommer hem igen, så verkar han mest sova bort tiden. Är dock inte lika okej med att känna sig lämnad utomhus.

2) När man åker ut till landstället (Eriks familjs) har Eldar utvecklat en liten rutin; först kissa på rosenbusken vid parkeringen, sen hälsa på alla familjemedlemmar som eventuellt är där och sen direkt upp i sovrummet för att samla upp och bära ned ALLA sina leksaker, en efter en, till allrummet för att lägga dom på hög och därefter ta en tupplur på dom. Ibland slinker det med några vedklossar också.

3) Får Eldar själv välja vilket av tricksen i hans repertoar hans ska göra så väljer han 9 av 10 gånger ”Puss”. Det vil säga att mjukt trycka sina läppar mot mina.

4) Just nu är han inne i en helknasig vant-period. Vantar är superkul och det spelar inte någon roll om dom sitter på händerna (eller vems händer det är), ligger bortglömda på marken eller hänger halvt ur fickan. Vifta lite med en vante och du har snart en huskymun efter dig som försöker fånga den. Vart det hela kommer ifrån? Have no freaking clue.


5) Eldar älskar att bli masserad och/eller struken med långa, fasta tag. Bäst är det att bli knådad runt baken eller skuldrorna.

6) När han var mindre hade han en period då han alltid följde efter mig och knöt upp mina skor när han visste jag skulle iväg till jobbet. Otroligt irriterande när tiden tröt – men så jädrans svårt att inte skratta åt!

7) Favoritleksaken är en Kong Squeeze boll som piper, håller trycket när det tuggas på och dessutom är så hal att den ibland lever sitt egna lilla liv och rymmer från tassarna. Den bollen är en utmärkt belöning jämte godis eller sociala belöningar. 

8) Eldar har på senare tid blivit en riktig liten tjejtjusare som gärna pysslar om, uppvaktar (fortfarande väldigt tafatt och valpigt haha) och gör sig till lite extra när han träffar en söt tik. Favoriten är dock utan tvekan huskykompisen (och kanske lite flickvän i hans ögon) Iris.

9) Han älskar och är väldigt nyfiken på andra hundar (även om kopplet kan ställa till det) men har inte mycket till övers för Afghaner. Verkar ha svårt att läsa dom och reagerar likadant på afghaner som han gör på prasslande, svarta sopsäckar i blåsten. Dom är helt enkelt jävligt skumma. Utöver huskies verkar han ha en stor förkärlek för Rhodesian Ridgebacks.

10) Eldar är väldigt förtjust i sjöar och vatten, leker gärna runt i dom men ogillar att simma. Tror att det är känslan av att inte ha tassarna på botten som är det läskiga. 

11) Det är inte ofta Eldar sover med oss i sängen (för varmt) utan ligger hellre nedanför i sin egen säng eller på golvet. Däremot myser han oftast en stund innan han säger ”godnatt” och kommer alltid upp för att mysa på morgonen.

12) Eldar vet helt klart skillnaden på vanligt koppel, flexikoppel och långlina. Precis som han vet skillnad på halsband, promenadsele och drag- eller spårsele. I koppel går han bra och drar inte (om han inte måste rusa till en kissfläck, ser nån av sina hundkompisar eller måste jaga möss förstås), medan han i en dragsele oftast drar innan man ens hunnit be honom.

13) Han har en nos av guld! Jäklar vad häftigt det är att spåra med honom – ingen utmaning hittills har varit för svår för nosen hans, även om unghundsfokuset ibland inte är på hans sida.

14) Att åka båt är toppen – faktiskt riktigt avslappnande. Han rullar gärna ihop sig till en liten boll och tar en tupplur när han får följa med ut på sjön. 

15) Eldar skulle aldrig få för sig att sno mat från bordet eller våra tallrikar. Skulle dock aldrig tacka nej om man erbjöd honom någonting och lägger sig gärna och halvsover vid ens fötter i hopp om att något hittar dit. 

Det var 15 saker om Eldar. Kanske får jag läsa om 15 saker om era hjärtan?

No Comments

  • C.J.

    Kul att få läsa om din hund. 🙂

    Sv: Det är 365foton-utmaningen. Grejen är att man ska ta 365 foton på ett år med givna teman, men man behöver inte ta ett foto om dagen utan jag kan ta 20 av de på en och samma dag om jag vill. Enda regeln är att de ska vara tagna under 2014. De som du ser i min tabell/lista är de teman som gäller. Är temat grönmarkerat har jag tagit ett foto med det temat och om man klickar på texten kommer man till inlägget där jag publicerat det fotot. Hoppas att du blev lite klokare. 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *