Okategoriserade

Framsteg och lyckorus

Sjukt stolt över skrutthunden idag! Hundmötena på förmiddagens långpromenad var rena rama drömmen och jag har fortfarande inte riktigt smält hur bra det faktiskt gick även i en situation som för inte särskilt längesen hade varit allt annat än hanterbar för oss. 

Hamnar efter att ha rundat ett hörn i ett väldigt tajt möte med fyra andra hundar och vi har dryga fem meter på oss att bestämma oss för att anta utmaningen eller helt sonika vända om. Jag överväger alternativen, ser mig om och tänker där kanske går att utöka mellanrummet åtminstone, men nej. Det är en rätt stängd passage för vår del. Magkänslan säger fortsätt framåt, vi kan fixa det här. Så vi gör det. Jag peptalkar mig själv inombords, samtidigt som jag konstant småpratar med Eldar. Berättar för honom när han gör rätt och kör med mitt ”fågelkvitter” som vår hundpsykolog skämtsamt kallar det. Jobbar med ”väggen” (Eldar ena sidan, jag i mitten som vägg för att skapa lite extra utrymme för honom, mötande på andra sidan) och så igång med motbetingningen. Eldar har stenkoll på hundarna men följer mig och lyssnar/tar in min röst. Så närmar vi oss. Eldar är fortfarande tyst, stressar inte upp sig överdrivet och håller sig i skinnet utan större svårigheter när vi passerar dom första två – med en knapp meters mellanrum. Han släpper dom genast när vi är förbi. Så passerar vi dom två sista, varav ena hunden plötsligt gör ett regelrätt utfall mot Eldar, fångas upp av föraren snabbt men fortsätter morra och skälla efter oss en bra stund efteråt. 

Vad gör Eldar för tokigt under tiden? INGENTING..! Han skyggar en halv millimeter vid utfallet, tittar på mig för att få sin belöning för att ha stannat vid mig/tittat på mötande hundar och kastar sen en snabb liten blick över axeln innan han helt släpper hunden som gjort utfall. Efteråt är han varken speedad (av undertryckt stress/frustration), drar inte, piper inte och verkar faktiskt helt obekymrad där han travar på vid min sida. 

Vad hände med min knashund som för inte så längesen svarade på 9 av 10 utfall? Det blir en liten lyckodans-bild på det!

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *