Okategoriserade

Grabbdrag och framtidsdrömmar

Lördagsmorgonen börjades med en morgonmys och sen en morgonprommis med husse för Eldars del, medan jag fixade lyxfrukost hemmavid. Tittade på ett avsnitt av News Room medan Eldar filosoferade på bakgården i sedvanlig ordning. Han vill knappt vara inomhus these days, även om han går med på det. Senaste dagarna har han börjat liggstrejka när han förstår vi är på väg hemåt från promenaderna – han letar upp bästa snöhög och lägger sig där och tittar på mig med sina kloka, bruna ögon som för att säga ”vi kan väl stanna här, matte? Hela dagen?”. Det är ganska komiskt faktiskt. Har man kommit så nära hemmet som den korsande gatan, finns där en bänk han hoppar upp på och lägger sig ned på. När han efter en stund inser att jag inte tänker låta honom stanna kvar där, hoppar han ner med en djup och demonstrativ (som jag tolkar det haha) suck som för att berätta för mig att jag är en riktig partypooper. Skrutthunden. 

Nu har han och Erik nyligen stuckit bort till Calle och Iris. Dom lånade med sig Sonko också, plus Tirilds spark för att åka ut på lite dragäventyr. Den stora nackdelen med att bara ha en hund är att vi får turas om att dra. Idag hade vi visserligen Sonko också, men för få ”färdmedel” för att kunna köra alla tre hundarna på skidspåren (Calle på skidor bakom Iris och sen Tirilds spark som Erik kör bakom Sonko och Eldar). Så jag blev kvar hemma. Nu är jag ju inte helt frisk, så det är väl inte mer än rätt egentligen, men det är galet så trist att stanna hemma när man vet det är drag på gång! Kan förstå det funkar för par där bara den ena är genuint intresserad och dragbiten, men så är det ju inte i vårt fall. Så enda lösningen är helt enkelt fler hundar och att införskaffa kör-grejer så båda kan komma ut samtidigt! Hur lätt som helst 😉  

Oh well… Går inte att göra något åt just nu, men snart så. Vi har börjat se oss om i alla fall. Maila runt till kennlar och racingteam och håller lite kontakt. Spanar efter en individ som passar just oss. Vi är i dagsläget rätt säkra på att vi söker en vuxen hund, snarare än en ny valp den här gången. (Fler valpar lär det ändå bli i framtiden om jag får bestämma!) En hund som behöver nytt hem men som redan är inkörd och har tillräckligt driv i draget för att hålla på med det som motionsform/hobby, som kan fungera som läromästare för Eldar och som vi kan börja jobba med direkt. Det ligger kanske ett år fram i tiden, men det kan aldrig skada att vara ute i god tid. 

Nu ska jag städa upp härhemma. Och tjata lite på Erik om bilder eller videoklipp från draget idag, såklart.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *