Okategoriserade

Bildmarathon en onsdagsförmiddag

Den här dagen startades på cykeln. Vi hade bestämt träningsdejt med Tirild och Sonko – och Iris som vi kidnappade, så på med kläder, sele och diverse dragprylar och så travade jag och Eldar bort för att möta upp dom. Eldar och Iris har på sistone blivit ordentligt fästa vid varandra och hade lite svårt att hålla tassarna borta från varandra (bokstavligen), men det blev ordning så snart vi kom iväg ordentligt. Missade runkeepern idag, men jag skulle chansa på att vi landade på ca 8 kilometer den här morgonen och höll ett rätt bra tempo. Jobbade vidare med att få Eldar att köra om på ”rätt” sida (dvs inte där vi blir inprejade i träden, utan där det finns mer space) och han var riktigt duktig idag. Gjorde som jag fått råd att göra och lät honom inte passera förrän han valde sidan jag bett om och så småningom förstod han själv grejen. Det var bara första omkörningen som var lite tokig, men då för att han och Iris fick för sig att börja busa med varandra mitt i – och Iris satt ihop med Sonko framför Tirilds kickbike. Knasungar! 
Det är lite svårt att få bilder från själva turen när man sitter på cykeln på dom här vägarna så dagens bilder får istället bli från de övriga tillfällena av vår förmiddag. Som här, vid den frusna sjön där Eldar fick fnattet och skulle rulla sig nonstop på den lösa, krossade isen innan vi gick hemåt. Jätteskoj, tyckte han och gick bananas.
Innan vi gick hem fick de också springa lite löst i rastgården där vi bor. Iris och Eldar satt som plåster på varandra mest hela tiden.
”I’m gonna boop your head!* Eldar är lite tafatt i sin uppvaktning av Iris – som pojkarna på grundskolan som drog en i håret eller retades för att de inte kunde med att fråga chans (om man ville tro på frökens förklaring back then). Det är tur att Iris är en tuff tjej som inte drar sig för att puttas tillbaks.
Ibland stod dom nästan still också – för att putsa, gnida sig mot och pyssla om varandra. Eldar pysslar gärna om Iris och tvättar/pussar hennes öron och inte verkar hon ha något emot det inte.
Eldar – som alltid har lite extra kärlek över – passade på att mysa lite med Sonko med. Ända sedan han var väldigt liten har han krupit tätt intill Sonko för att mysa/pussa/småtugga på varandra. Eller stoppa in hela huvudet i Sonkos mun. 
Pojkarna busar i bakgrunden (vilket jag inte ens la märke till förrän jag såg bilden på datorn) medan Iris tigger lite godis och kel.
Bjässar till huskygrabbar är dom allt. Och Eldar lär bli störst i stan den dagen han är fullvuxen.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *