Okategoriserade

Järvafältsbus

Nyligen hemkomna från dagens dragrunda ute vid Järvafältet och just nu känns både djur och matte/husse lite utslagna. Riktigt svinkallt ute idag! Vet inte hur många lager kläder jag hade på mig och ändå var det lite för kallt – både fingrar och fötter var som stora isklossar, haha. Men hundarna jobbade på superfint! Passade på att träna mycket omkörningar idag när vi hade varsin hund, Erik och jag. Efter att ha pratat med grymma Marlene och fått lite tips/kommentarer från andra erfarna draghundmänniskor har vi fått veta att Eldar ju faktiskt är en rätt trevlig hund att ha vad gäller omkörningar. Så det vi nu ska försöka träna in lite mer är snarare att försöka få honom att köra om på den sidan där det är säkrast att köra om – dvs den med mest plats – snarare än där det finns minst plats och störst kollisionsrisk (där Eldar gärna vill köra om). Gick riktigt fint under de 12,3 km vi körde idag. Till och med de många hundmötena gick bra och Eldar lyckades släppa dom och istället fortsätta fram, även när han blev utskälld två gånger.

Enda minuset var ett lite jobbigare hundmöte med en chihuahua som Eldar vart jäkligt nyfiken på; han fick helt kottar i öronen och drog väldigt mycket mot den mötande hunden. Tyst och utan att göra utfall visserligen men det kan nog vara rätt så skräckinjagande ändå med en stor och galopperande husky som springer rakt mot en med crazy eyes, vidöppet gap och slängande tunga – den stackars kvinnan med chihuahuan blev fullkomligt livrädd och hoppade rätt ner i diket och jag skämdes ögonen ur mig där jag kom efter Erik och Eldar. Bad hemskt mycket om ursäkt men jag vet inte om det hjälpte så mycket. Eldar är ju redan väldigt mycket ”högervriden” och Erik hann inte få över honom helt på vänster sida av väger, så det blev liksom för tajt för att Eldar skulle kunna fokusera framåt när jag och Iris dessutom låg bakom. Nåja, vi kom förbi ändå. 

Släppte båda hundarna en kortis på ett fält innan vi for hem. Dom for iväg som raketer och brottades som galna ungtjurar och dog sen lite i bilen. Iris följde med oss hem en stund, myste med oss och dom fick två färskfoderfyllda märgben var som dom åt jämsides och därefter fick för sig att byta med varandra. Superbra träning för båda och himla förvånande! Både Eldar och Iris kan nämligen vara rätt vaktiga mot andra hundar vad gäller maten, så det var ett utmärkt träningstillfälle. Kanske hjälpte det att båda var trötta, vad vet jag, men himla fint kändes det i alla fall att se dom ligga där jämte varandra och gnaga på sina ben. Gav dom ju först benen i varsin ände av rummet för att undvika konflikt, men det var visst inte nödvändigt att oroa sig så mycket. Skönt!

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *