Okategoriserade

Grå fredag

Eldar ligger just nu och snusar lätt efter lunchen. Idag fick han den serverad i ett mjölkpaket, som i sin tur var förpackad inuti en större kartong. Det är verkligen kul att se honom bli så glad över att få slita sönder alltihop för att komma åt sin mat – för att sedan sätta i sig alltihopa utan att springa runt och gömma det överallt. Grabben har ju blivit rätt mycket sämre på att äta upp sin mat de senaste två (?) månaderna och istället sparar han på ALLT. Inte alls som den glupska och matglada lilla valp han en gång var. Han äter alltid bra efter fysiskt arbete, men annars kan han gå nästan hur länge som helst på dagarna utan mat. Utom när jag hittar på andra sätt att äta på än ”det gamla vanliga”. Att få slita sönder mjölkpaket för att komma åt maten eller på annat vis jobba lite mer för maten funkar oftast riktigt bra. Önskar verkligen jag hade tomt så jag kunde hitta på ännu roligare saker med maten, men det får bli i framtiden. Eller när vi flyttar hem till oss igen så jag åtminstone kan använda bakgården.

Ute är det ännu en grå och jävligt trist dag och jag känner hur vintertröttheten börjar leta sig in i mig. Hatar dagar som är helt utan minsta lilla solstråle – där molntäcket ligger tjockt och mörkt över himlen och inte släpper igenom ljuset alls. Påverkar mitt humör alldeles för negativt och jag märker hur det gör mig till en sämre lärare/pedagog när vi tränar. Jättedrygt. Men det är väl bara att jobba på. Försöka komma ut, träna för egen del, käka bättre och proppa mig full med D-vitamin från de källor som går. Ska strax ta oss en längre runda och försöka ta till vara på det grådaskiga dagsljus (skämt att det ens får kallas för dagsljus) som nu är. 

On a happier note så är jag på vippen att beställa en ordentlig cykel nu! En hel, med fungerande bromsar och växlar och ordentliga däck! Och NY! Jag minns ärligt talat inte senast jag ägde en NY cykel, men inte var jag gammal i alla fall. Det känns som att det är en bra investering att lägga ned lite pengar på att faktiskt skaffa mig en ny, hel och bra cykel nu när den verkligen kommer till användning och behövs för Eldars skull också. Har dragit med honom på cykel som inte varit riktigt hel alternativt för stor, vilket innebär vissa uppenbara risker och inte känns helt safe. Men det ska det bli ändring på – ÄNTLIGEN!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *