Okategoriserade

Onsdag

Legat lite på latsidan med bloggandet ett par dagar… Här rullar saker och ting på som vanligt. Vi lyckades få till både en dragträning till (första milen avklarad!) och vårt inplanterade vilt- och personspår förra veckan. Söndagsförmiddagen spenderade jag, Erik och Eldar ute på Lilla Skuggan och vädret var super, om än lite väl blåsigt. Inte riktigt vad vi räknat med då vinden tycktes ändra riktning ofta och det försvårade det en aning för Eldar i spåren då vinden flyttade mycket utav de spår vi lade, oavsett hur mycket vi försökte rätta oss efter vinden. Men å andra sidan blev det en ordentlig utmaning för Eldar vilket man ju kan se som positivt också. Han satte faktiskt samtliga, även om där ibland var någon stunds förvirring. Plus de otaliga störningar omkring i form av både ryttare, andra hundar, en tjock katt som ägarna släppte ut ur en bur i en kvart och annat. Så häftigt att se att han är mer intresserad av spåret än det som händer runtom. Vi hade ju i uppgift att även spåra på olika underlag förra och denna vecka så vi har spårat både i skog, över öppna fält, på asfalt och grus. Eldar är verkligen superduktig och det märks tydligt hur taggad han blir nu när han förstår vi ska ut och spåra. 

Skrutten fäller ordentligt nu och det känns som om man inte kan borsta honom tillräckligt. Ska dessutom se till att få hans klor klippta (något han fortfarande inte är helt bekväm med även om det går betydligt lättare än för några månader sedan) och kanske försöka bada honom. Tror inte det senare blir helt lätt där vi för tillfället bor – utrymmet i badrummet är lite mer begränsat kan man väl säga.  

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *