Okategoriserade

Olycklig kärlek och gästbloggande

Det är med blandade känslor jag lutar mig tillbaks i soffan och konstaterar att höglöpet är här. Ja, det är här med besked sedan ett par två-tre dagar tillbaks. Jag säger blandade känslor för att det är de här dagarna av höglöp som jag befarat kommer vara riktigt jobbiga – att döma av Ratchels första löp – och hittills har jag fått rätt i det, men att vi redan är i höglöpet innebär också att det hyfsat snart kommer att vara över. Något jag skriver med stor lättnad. 

Eldar är en hund som generellt är väldigt enkelt kring löp, han är ytterst sällan en hanhund som ska ”snuska” sig och allt som oftast väldigt artig i sitt uppvaktande av tikar. Han går inte konstant runt och gnäller/piper/skriker och han blir inte överdrivet påverkad rent allmänt. Så har det faktiskt varit även under höglöp, även om han då påverkats lite mer; hur han kanske blivit extra intresserad, klapprar tänder ibland, fastnar vid doftmarkeringar… Han har ändå alltid varit en hund som går att prata med, bryta och avleda. 

MEN så flyttade Ratchel in. En mycket söt liten tös som han har en mycket stark kemi med – ja, Eldar och Ratchel har väldigt snabbt blivit oerhört tajta. Kanske är det också något som har förstärkts ytterligare av det faktum att Smella gick bort så hastigt, precis där när Ratchel flyttade in. Att Eldar och Ratchel är väldigt starkt fästa vid varandra märks inte bara på hur de leker, kommunicerar, myser och älskar att vara samman, utan det märks också under löp. Eldar har aldrig blivit så starkt påverkad av en löpande tik tidigare. Jag såg det redan under hennes första löp, men det är precis lika tydligt nu under det andra. Och tack gode gud för att han är så lugn och balanserad som han är under förlöpet, för han är det verkligen inte under höglöpet. På så sätt är det ju väldigt tydligt när Ratchel faktiskt går in i höglöp; Eldar meddelar det högt och tydligt så att halva Sverige hör honom. Oj, så olyckligt kär han är! Och när Eldar har varit tyst (på nätterna) så är det Ratchel som tyckt oerhört synd om sig själv dessa nätter. Upprört har hon suttit och ylat och pratat och känt sig eländig över att inte få mysa loss med sin kompanjon. Sedan igår har det dock lugnat sig och hon har alltmer börjat landa i sig själv igen; i den glada, sorglösa, busiga och väldigt närhetssökande tjej hon i vanliga fall är. Hon sov genom hela natten (och jag med, tack så mycket!) och det låg ett lugn över stugan som var hemskt välkommet. Eldar däremot, han har inte kommit dit ännu och jag gissar att det kommer dröja några dagar till för honom. Det värsta som finns just nu i hans värld är inte att inte få uppvakta Ratchel fysiskt, utan att hon är utom synhåll. Jag kan inte låta bli att undra om folk ibland hör honom och tror att vi försöker styckmörda honom… Jag skojar inte, han använder helt nya röstresurser just nu! Plötsligt har jag en helt ny förståelse för alla de sömnlösa nätter Marlene pratat om när där är löp och kärlekskranka hundar i hundgårdarna…! Jag hade det visst lite för enkelt när det bara var Smella och Eldar :p

Tanken var ju att han skulle ha hunnit kastreras innan det var dags för nästa löp, men så kom löpet betydligt tidigare än väntat och vi blev tagna off-guard. Nåja, nästa löp kommer jag vara med beredd! Tills dess fortsätter vi djupandas ett par dagar till. 

Bild

Tänk att dagen efter jag tog den här bilden förra veckan så var det fullt av snö ute. Och idag när jag tittar ut har det förvandlats till en enda stor isgata.

En nyhet för er därute är att sidan Draghundar.se publicerades igår! För er som inte hunnit kika in där så kan jag nu avslöja att jag är med bland de utvalda gästbloggare, allt ifrån glada amatörer till riktigt erfarna tävlingsmushers, som samarbetar med sidan. Varje månad den 15:e kommer där finnas ett nytt inlägg från min sida där jag hoppas kunna dela med mig av mina erfarenheter kring draghundar och draghundsport. 

Sidan är perfekt för den som är ny och nyfiken på draghundssport – oavsett hundras – men även för den som bara älskar att nörda ner sig i teori och praktik kring drag, draghundsträning och allt runtomkring. Draghundar.se hoppas på att kunna leverera massor av information, tips, tankar och förhoppningsvis inspiration! 

Är du nyfiken på mitt inlägg som handlar om mina egna första steg in i draghundsvärlden, så hittar du det HÄR.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *