Barmarksdrag,  Draghundsport,  Okategoriserade

Barmarksdrag 101 – Säkerhet

Det har nog inte undgått någon av er aktiva hundälskare därute hur intresset för draghundssport på barmark fullkomligt exploderat nu de senaste 1-2 åren. Det är en sport som alltfler lockas utav och funnit en begynnande passion för. Hur roligt är inte det?!

I samma veva som detta sker har man sett forumen växa fram på sociala medier; ett fantastiskt sätt att finna likasinnade och även sprida information på. För nybörjare är det ett enkelt sätt att nå ut med och få svar på frågor de sitter på. Hur börjar man? Måste man ha en slädhund? Kan man lära en cockerspaniel att älska draghundsjobbet? Vad behöver man för utrustning? Och vad behöver man egentligen tänka på vad gäller säkerhet?

Jag tänkte att jag ska försöka göra ett par inlägg där jag går igenom de råd och erfarenheter jag samlat på mig under de snart fyra åren som gått sedan jag för första gången snubblade över draghundssporten. Har ni önskemål och idéer – eller kanske frågor – tveka inte att komma med er input! 

Bild

Gruppfoto från en av våra många härliga träningsdejter med Charlie och co. under 2015.

I det här inlägget vill jag dela med mig av en aspekt som för mig är oerhört viktig: SÄKERHETSTÄNK! I en så actionfylld sport som denna är risken för olyckor alltid överhängande och vikten av ett gott säkerhets- och konsekvenstänk är verkligen ingenting som kan pratas för mycket om. Det gäller säkerhet för egen del, för våra älskade hundar och inte minst de vi kan tänkas ha omkring oss. 

I mitt inlägg Vikten av säkerhet radar jag upp de erfarenheter och tankar jag har kring ämnet. Inlägget skrevs under 2015, efter ett dragträningspass där olyckan varit framme och som kunde ha slutat väldigt illa. Många gånger är det så vi lär oss, men jag hoppas att genom att berätta om de saker jag varit med om, så kanske någon annan därute slipper göra samma misstag. 

Hela inlägget finner du HÄR. 

No Comments

  • Ellinor Bremsjö

    Hej! Jag har precis börjat med barmarksdrag med min stabijhoun. Det är så otroligt roligt och jag är helt fast. Det här inlägget fick mig verkligen att tänka till angående mitt säkerhetstänk och vår träning. Där finns verkligen plats för förbättringar så tack för tips och tankeställare ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *