Okategoriserade,  Ratchel

Lugna gatan

Bild

Ratchel funderar vid dammen som vi jobbat hårt för att tömma och rengöra – men som många dagars regn återigen fyllt upp.

Det har varit en rad lugnare dagar det senaste då ovädren har avlöst varandra. Det märks så tydligt även på hundarna att de inte är jättesugna på att vara ute när det står som spön i backen och fukten är uppe i nästan 100% om dagarna. Jag tror det suger musten ur oss allihopa litegrann. Eldar har varje morgon vänt i dörren och blängt på mig som om det är mitt fel att han blir blöt när han lämnar huset. 

När vädret och temperaturen ändå har tillåtit så har vi passat på att ta oss iväg. Långa, lugna promenader i skogen eller simträning. Ratchel har varit överlycklig när det vankats bad och första gången hon stod på en brygga hoppade hon självmant ut i djupet för att simma. Nog är hon ett litet vattendjur alltid! Eldar är fortfarande lite för feg för att hoppa i själv; han står och tvekar och piper, tar sats men vågar inte ta hoppet. Vi får helt enkelt ge honom den lilla knuffen som behövs för att han ska i. Men nog är det skillnad alltid från den hund som fick smärre panik när han skulle i vattnet för ett-två år sedan.

​Idag skiner äntligen solen igen och vi passar på att njuta ut i trädgården. Hundarna – nåja, Ratchel mest – har ätit vattenmelon och busat, samt fått klorna klippta medan vi myst på en filt i gräset. Jag ska strax bege mig in i min lilla friggebod (a.k.a ”ateljén”) och fortsätta jobbet med målningarna inför utställningen senare i sommar, medan hundarna får fortsätta mysa ute i trädgården. Troligtvis blir det senare en sväng till svärföräldrarna och, om vädret håller i sig, en sväng ned till bryggan för att simma hundarna. 

Senare i veckan kommer även efterlängtade del två av inlägget ”Ut på tur, aldrig sur” att publiceras på bloggen. Missa inte det!

No Comments

  • Nicole

   Haha härligt att höra! Nu är det ute åt dig 🙂 Lite senare än planerat, men den som väntar på något gott… 😉

 • Mia

  Vi har haft en fin (Midsommarafton) i går. Vi åkte till ett ställe och firade sedan efter det så åkte vi en runda. Sen har vi tittat på film i går. I dag blir det nog lugnt på (Midsommardagen). Har en fortsatt trevlig midsommarhelg!
  Hej och välkommen till min blogg!
  45 år gammal och bor i Småland tillsammans med min familj! Jag lever själv md såna polahundar. Vi bruka träna och tävlar med dom m.m.
  Jag fick själv diagnosen ett antal år sedan!
  Jag är förtidspensionera sedan början på 90 talet!
  Gastric Bypass opererad i Nov 2010, från 120 kg till 70 kg!
  Följ gärna mig och min lilla familj i vår vardag!
  http://nouw.com/annorlundaannorlunda/profile

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *