Okategoriserade,  Ratchel,  Valp

Nedräkning

Det är med blandade känslor jag ser temperaturerna stiga obönhörligt. Det har varit tvåsiffrigt på termometern ett bra tag nu, men nu i helgen har det kommit allt närmare 20 grader och inte ens nätterna har varit särskilt kyliga. Jag inser att vårens ”riktiga” dragsäsong faktiskt närmat sig sitt slut (om den inte redan är slut för oss?) och tittar avundsjukt på de bilder och filmer som läggs upp över Facebook och Instagram från de hundkörare som fortfarande kan vara ute och jobba med sina lurviga. 

Samtidigt välkomnar jag sommaren, som smyger sig allt närmare. Min kropp välkomnar sommaren med öppna armar. Värme är likamed smärtlindring och energi för mig. Och visst är det väl ändå väldigt härligt med de sena promenaderna i den ljumma sommarkvällen. De vackra solnedgångarna vid vattnet, långa utflykter med hundarna och heldagarna i trädgården. Vilan är välbehövd och ofta lite underskattad. Det kanske inte är lika mycket fart och fläkt, men jag finner ofta större ro i sinne och kropp. Har ofta lättare att finna balans under årets varmare tid. 

För hundarna innebär den nya värmen att vi närmar oss årets premiärdopp; simträningen kommer med hög sannolikhet ta fart snart. Vi dammar av klövjeväskor och låter spårattiraljerna vädras oftare. Det blir latare dagar i solen och majoriteten av aktiviteterna förflyttas till morgnar och kvällar. Vi tar oss mer tid att bli kreativa med saker som balans- och koordinationsträning, lägger mer tid på massager och mer lågintensiv träning med större fokus på rehab och underhåll. 

Bild

Hundarna spenderar mycket tid i den inhägnade trädgården nu. Här finns mycket att undersöka; livet som börjar vakna kring dammen, fåglarna som bygger bo i träden och djurlivet som rör sig i skogen bakom hundgården. Eller varför inte bara sola?

Bild

Många långa skogspromenader blir det såhär års. Det är fortfarande mycket energi i hundarnas kroppar, men värmen börjar påverka allt tydligare nu.

På torsdag hämtar vi äntligen hem vår nykomling. Det är så väldigt nära nu och ju närmare vi kommer, desto mer längtar vi! Idag ska hon iväg till veterinären för en sista besiktning innan vi hämtar henne och jag väntar spänt på nyheterna som kommer i eftermiddag. Det är så mycket känslor i kroppen nu; förväntan, fjärilar och nyfikenhet; inför vad som komma skall. Och insikten om att vi i höst kommer ha ännu en hund att jobba med, en som faktiskt är stor nog att köras in, är jättehärlig! Det kommer göra så mycket för vår utveckling att få hem lilla R. 

Så ja. Den här veckan räknar vi ned. Inför slutet av den mest intensiva tiden på året för oss och hundarna – och givetvis inför vår femte familjemedlems ankomst <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *