Okategoriserade

Vi har det bra, vi här upp i fjällen..

Picture

Debutturen som musher bakom ett tiospann (Yabastas tävlingsspann) gick dryga 40 km över Harafjället. En otroligt häftig upplevelse jag sent kommer glömma!

Det går ingen nöd på oss häruppe i Jämtlandsfjällen. Vi njuter av att kunna köra hund dagarna i ända, insupa de vackra, snötäckta vyerna och har under dagarna som gått tagit tillfället i akt att besöka flera av landets främsta draghundsförare. Det har varit många långa, intressanta och insiktsfulla samtal kring hunderiet, avel och träning som jag gissar jag kommer bära med mig i framtiden. Det är många intryck att smälta, jag tror det kommer ta ett par dagar att landa faktiskt efter det att vi kommit hem.

Eldar och Smella har varit fantastiskt duktiga under de dagar som hittills gått. Jag måste erkänna att de i flera avseenden har imponerat och förvånat mig, både till ”vardags” och under körningen. Eldar har bara under dessa dagar växt mycket som draghund, men också varit väldigt lätt att ha att göra med rent generellt. Det trodde jag faktiskt skulle vara den stora utmaningen den här resan; att hålla nere Eldars stress och undvika överslag. Men så glad jag är att kunna konstatera att det hittills gått HELT över förväntan!
Båda två har stått sig betydligt bättre än väntat med den mängd hundkörning det blivit – även distansmässigt. Det är en enorm skillnad att köra här, på snö, i kyla och i större spann, i jämförelse med hur vi brukar köra. Helt klart. 

Så småningom ska jag sätta mig ned och försöka sortera alltsammans. Tankarna, intrycken, lärdomarna och upplevelserna. Men först har vi ett par dagar kvar att avnjuta här i fjällen. På fredag åker vi vidare till Norråker och Beaver Trap Trail och efter tävlingarna bär det av hemåt igen. Jag vet jag kommer älska att komma hem till mitt, men samtidigt vet jag att längtan tillbaks till fjällen ingalunda kommer bli mindre än den varit. 

Det är här jag vill leva.

No Comments

  • Sara

    Härligt att höra att ni har det bra! Längtat tills vi ses och du kan berätta allt! Hälsa hela gänget från mig å hundarna! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *