Okategoriserade

Rösaring & lördagsklick

Det blev en sväng till Rösaring ute i Bro idag. Med oss hade vi idag Charlie, Philip, Helena, Jonas och så alla hundar såklart för en dragtur på lite nya vägar istället för att ses på Järvafältet som vi vanligtvis gör. Tänkte att det kunde vara roligt med lite miljöombyte men också att slippa alla de möten med människor och djur som man inte kommer ifrån kring Järvafältet i och med att det ligger närmare alla bostadsområden. 

Det visade sig bli en riktigt härlig förmiddag på de nya vägarna. Och betydligt mer off-road-körning än våra vanliga vägar. Superroligt! Dessutom var vägarna mjuka och fina att köra/springa på. Samtliga hundar var superpigga och sprang på riktigt bra. Även Eldar var på sitt allra bästa humör och drog hela rundan som ensamhund med fantastiskt fint fokus framåt och inga konstigheter på vägen. De ytterst få möten vi hade med hundar och några islandshästar när vi passerade ett stall klarade hundarna riktigt fint och visade – till vår glädje – upp sina allra bästa sidor åt de människor vi passerade. Missade givetvis att slå på Runkeepern, men jag tror vi måste landat på någonstans mellan 12-14 km totalt. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att sätta igång appen så att jag lättare kan hålla lite koll på detaljerna. 

Vi insåg dock att barmarkssäsongen den här våren ser ut att vara över lika snabbt som den kommit. Även om hundarna fortfarande hade spring i benen kvar efter rundan så var det tydligt att de påverkades av temperaturen, trots att vi var ute på förmiddagen när det ännu inte var så varmt. Det blev till att vattna ordentligt både före, under och efter. 

Resten av dagen spenderades i stort sett i trädgården. Erik hjälpte mig fortsätta rensa upp i trädgården medan jag och Madde lekte och grejade med hundarna. Förklarade basic-sakerna vad gäller klickerträning för Madde (vi testade sen att klicka in tricks med varandra för att hon skulle förstå principen – himla roligt måste det sett ut!) och sedan fick hon klicka en stund med Eldar medan jag höll på med Smella. Det var ett tag sedan jag hade fantasi/energi/närvaro nog att klicka med hundarna som vi gjorde idag och det var verkligen jätteroligt att ha energi och lust till det idag. Och bara det att ha närvaro nog att faktiskt komma ihåg vad det var jag försökte klicka in för trick – utan att tappa bort mig på vägen…! Haha, det var ett tag sen. Eldar fick lära sig krypa lite idag och hade väldigt roligt med Madde medan Smella och jag jobbade vidare med handtargets/-signaler till ett par av de små trick vi gjort innan (”backa” och att stå på två ben) och shejpade in lite annat. Jag är verkligen ingen hejare med klickern eller på det där med tajmingen, men det går sakta framåt. Och Smella är en så lättmotiverad och rolig hund att testa sig fram med. 

Här är en liten smygkik på eftermiddagens tidsfördriv. Varken syns så tydligt eller hörs – men i ena handen har jag alltså en klicker och i andra gotte. 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *