Okategoriserade

Dragskalle borttappad i snön – hittelön utlovas!


Picture

Väldigt talande bild för morgonens dragrunda – och första barmarksrundan sen hösten..

Eldar, Eldar, Eldar… Den grabben går verkligen med huvudet helt i det blå ibland. Den här morgonen stack vi ut på första barmarksrundan sedan snön försvunnit. Det är först nu isen börjar släppa också, åtminstone på stora delar av vägarna. Kan fortfarande inte åka våra ordinarie rundor men har hittat en kort provisorisk som funkar sålänge. Överallt börjar det nu bli grönt och skvallra om att våren är på ingång – med undantag för just de där stråken av blankis och enstaka snöhögarna som inte är redo att släppa taget riktigt än. Och det är just de där snöhögarna som varit vår stora utmaning idag; den såg nämligen ut ungefär som bilden ovan. Smella, min älskade arbetsmyra, som tycker vi ska jobba. Och så Eldar. Eldar som inte alls var med på att jobba idag utan var betydligt mer intresserad av att leka och gräva och rulla i den snön han kunde hitta. Eldar som travade på helt i sin egen lilla värld, pratade högljutt hela vägen och så fort farten saktades ned slängde sig på rygg på marken och levde loppan. Jag svär att han hade enormt roligt som han höll på. Så pass att jag växlade mellan att känna mig irriterad och trött på tramset och så road att jag inte kunde låta bli att gapskratta mitt i allt. Har aldrig varit med om liknande! Nog för att Eldar kan tramsa sig ibland men inte på det här sättet. Tyckte så synd om stackars Smella som snällt stod och väntade på att få fortsätta jobba och fann sig i allt utan att bråka. Och själv hade jag inte annat val än att upprepade gånger stanna upp, få upp Eldar på benen igen och försöka uppbåda allt tålamod i världen för att inte krevera. Måste sett förbannat komiskt ut för eventuell publik! 

Det där sammanfattar ungefär säsongens första barmarksrunda. Och nu kan det nog bara bli bättre!

No Comments

  • Linda

    Haha, hur gammal är han? Man behöver väl inte säga mer än att det är ju en husky, de gör ju lite som de vill om de lägger den sidan till 😉 Fin blogg!

  • Nicole Fhors

    Haha ja lite så är det nog 😉 han är precis fyllda två – vissa dagar hur mogen och vuxen som helst, andra är han 100% tonårsgrabb med kottar i öronen och myror i brallan hehe

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *