Okategoriserade

Väglagsrekning

Idag har varit en såndär dag då både jag och hundarna vilat oss i form. Nåja, jag har faktiskt fått en hel del gjort idag även om jag mest suttit framför datorn när jag inte avbrutit för att vara ute kortare svängar med hundarna. Det har – som ni ser – fixats med bloggen (juldekorationerna kändes lite passé nu), planerats och småfixats. Hundarna har varit hur coola som helst, jättenöjda med att slöa i soffan eller hänga ute på tomten. Det är så himla tacksamt med sådana dagar ibland. Vi är ju för det mesta igång och utomhus, men när vi väl är inomhus så är det oftast väldigt lugna puckar. 

Lite senare ikväll är planen att åka ut till Järvafältet och reka vägarna. Förhoppningsvis blir det också en dragrunda, men det är allt annat än säkert. All den underbara snön som legat på vägarna har nämligen förvandlats till is nu, åtminstone där vi bor och jag är rädd att det ska se likadant ut på Järvafältsvägarna. Är det så illa så får det bli en långpromenad istället. Med broddarna på! Det är faktiskt totalt omöjligt att stå på benen med två hundarna ute annars. På morgonpromenaden idag var det såpass att hundarna själva hamnade på ändan upprepade gånger. Avskyr isgator. Avskyr allt som inte låter oss köra hundarna. Det är enormt frustrerande att ha fantastiskt väder i övrigt men bli hindrade av väglaget. Så eftersom det är en dragträningsträff planerad på söndag förmiddag så kände jag att det var bäst att åka ut och titta innan dess för att se hur illa det är. Det kan ju givetvis fortfarande hända mycket på de dagar som är kvar till söndag, men jag tänker att om det ser någorlunda okej ut idag – när allt annat är is – så kanske chanserna är rätt hyfsade för att vägarna är körbara även i helgen..?
Och är det nu inte det så har jag och Charlie precis kommit överens om en reservplan; ses med hundarna i någon rastgård och ändå umgås. Hundarna får åtminstone springa av sig då med, även om det inte är detsamma som att dragträna. Det är alltid härligt att få prata hund i timmar med Charlie (och inte känna sig som världens tönt för att man gör det) och att se hundarna ha det trevligt tillsammans. Eldar och Smella fungerar så väldigt fint med Lizzie och Youkon att jag önskar de kunde bo grannar med oss. Det hade varit fantastiskt. Och det skulle vara så kul att i framtiden försöka dra tillsammans med alla fyra i ett och samma spann. Vi har till och med redan tänkt ut hur de i så fall skulle placeras, haha. Youkon och Smella är väldigt lika i energi, både i och utanför draget. De är väldigt arbetsfokuserade och duktiga i led, strävar alltid framåt och håller bra tempon. Och jag har en känsla av att dom verkligen dras till varandra; av någon anledning hamnar vi alltid jämsides med Youkon när vi drar och Smella och han ligger inom kort tätt, tätt tryckta mot varandra. Jobbar som vore de i en och samma kropp. Superhäftigt att se! Lizzie och Eldar är mer lika varandra; stora, långbenta och snabba, men inte alltid lika fokuserade även om de kan kommandon hur bra som helst. Dragskallen är liksom av en helt annan kaliber hos Youkon och Smella. Men i wheel skulle de göra ett jättefint jobb. Ja, ni hör. Vi kan nörda ner oss rejält om vi får – och det är så förbannat härligt. Det är det som är så fantastiskt med de hundvänner man har.

Nej, nu är det slutskrivet. Dragväskan ska packas och det ska stoppas nåt i magen så även vi människor har huvudet på skaft. Håll tummarna för oss och att vi får dra ikväll! Och i helgen!

Picture

Inga roliga vägar hos oss inte.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *