Okategoriserade

Avslappning för hundar – och matte

Efter en långpromenad i snön (som åter dykt upp under natten) och ännu en vurpa (!) bestämde jag mig för att ha en ordentligt avslappningsstund när vi var hemma igen. Ryggen som redan var ledsen sen stora vurpan på dragträningen var ännu ledsnare efter att nu ha fått ännu en hård smäll mot marken – snön som låg orörd på marken där vi gick dolde också en stor vattenpöl som frusit. Självklart råkade jag sätta ner fötterna på den och tappa fästet helt. Hundarna var så himla duktiga! Smella, som gick lös, kom springandes när jag ropade till och Eldar var framme hos mig på en nanosekund och gnällde lite oroligt. Pussade mig i ansiktet och pysslade om mig på sitt vis. Jag låg nämligen kvar i nån halv minut eller så och undrade vad sjutton som hänt. Den hunden är märkligt lyhörd inför när jag har ont.

Det har nu gått ungefär en timme sen dess. Jag har hunnit med ett halvtimmes-pass yogastretch via yogobe.com (Milla Floryds ”Ryggradstvätt” som jag verkligen kan rekommendera för er med ledsna ryggar och stela axlar/höfter!) samtidigt som jag haft på den magiska Spotify-listan ”Relaxing Music for Dogs”. Den funkar precis lika bra för min egen del som när jag vill att hundarna ska varva ned och ta det riktigt, riktigt lugnt en stund. Inom tio minuter hade både Eldar och Smella gått från att skutta runt som dårar till att somna in. Och där ligger de fortfarande. Idag kopplar de direkt musiken till nedvarvning och vila – superintressant att se.

Om ni själva blir sugna på att testa listan därhemma så finns länken här: http://open.spotify.com/user/aeroweth/playlist/0Az4cDbsuXvY6KxoBn7T3R

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *