Okategoriserade

Mu(dd)sh on!

Just hemkomna från första längre dragrundan på evigheter (känns det som)! Det var ett tag sen väglaget tillät oss att dra ut med cyklarna och det är först idag det inte längre är snorhalt. Nu är vi istället tillbaks i lervällingen och smutsiga från topp till tå efter en vanlig promenad. Men hellre det än isgator, faktiskt.

Hundarna var supertaggade och förbättrade sin genomsnittstid på distansen med en hel minut. Jag tror faktiskt nästan att Eldar gjorde en av sina bästa draginsatser någonsin under kvällens runda! Han behöll fantastiskt fint fokus rakt igenom, var lyhörd och jobbade hårt i ett jämnt tempo. Inte en enda omkörning gick dåligt och han tramsade inte det minsta i början av rundan. Han till och med avbröt sin egen impuls (innan Erik han reagera) och vände mitt i hoppet istället för att sticka efter en katt som flög upp ur diket precis intill hondom – vilket är väldigt strongt gjort av just honom att göra när ”bytet” hoppar fram sådär precis framför nosen och han drar som ensamhund.

Efteråt var både hundar, människor, cyklar och till och med bilen i behov av en rengöring. Hundarna har nu sköljts av med ljummet vatten och torkats rena, fått ett litet kvällsmål i sina Kongar som de satte i sig på nolltid och ligger nu förnöjt och tuggar på det som är kvar på nötnackarna från i förmiddags. Livet på en pinne såhär en fredagskväll.

Picture

Eldar blir sällan skitig mer än på mage och bakben – Smella å andra sidan är ofta en vandrande lerpöl. Här har hon hunnit torka av sig i bilen. Vi tvåfotingar tänkte visst inte på den lilla detaljen idag men vad gör det om hundra år? 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *