Okategoriserade

Julkänsla

Nja, den där julkänslan är det kanske lite sisådär med i år. Ute har det dom senaste dagarna varit plusgrader och gräset är ännu grönt. Har vi tur så är där åtminstone frost på backen när man går upp om morgonen. Men om nu inte någon julkänsla vill infinna sig via väderlaget, så får vi helt enkelt försöka skapa den dubbelt upp själva. Så vi fixade in en gran, ljus, mossa, julblommor och fällar. Har slagit in paket och lyssnat på julmusik. Igår bakade vi julgodis och saffransbullar nästan hela dagen. Och givetvis får det även ta sig in lite jul här på bloggen – via en ny bakgrund och om jag får tid, en header med lite mer julkänsla. 

Igår försökte jag få till några fina julfoton på hundarna. Egentligen har jag velat fota dom i snön – som ju vägrat komma – så inne vid granen fick det bli. Gillar egentligen inte att fota inne hos oss, ljuset blir inte riktigt bra och bilderna blir rätt brusiga när man måste hålla på och kompensera dåligt ljus med inställningarna. Blixt tycker jag är sisådär att fota med, är väl inte riktigt där än i min utveckling att jag riktigt får till det med blixten. I framtiden ska jag i alla fall försöka fixa lite bättre fotoförhållanden här inomhus och försöka hitta ett objektiv som är lite duktigare på att släppa igenom det ljus som nu finns. 

Eldar har – sedan han började lära sig olika typer av trix och kommandon som valp – varit relativt lätt att fota. Han fattar vad jag vill, även om han inte alla dagar är på humör (vem är det?) och är väldigt duktig på att sitta still och vänta på att jag ska hinna fyra av ett par bilder. Men han har ju också fått snart två år på sig att öva och lära sig att matte är obsessed av att ta bilder, haha. Smella å andra sidan är inte helt lätt att få skarpa bilder på! Fröken må vara gudomligt söt men precis som med klickandet så är det inte alltid att kameran eller jag hinner med eftersom hon har desto svårare att vara still i mer än en millisekund såvida man inte myser med henne – eller om hon sover. Det blir jättesöta bilder – men sjukt oskarpa, haha. Och det tillsammans med dåligt ljus gör sig inte riktigt så bra för mig. Så jag vet med andra ord precis vad vi ska klicka in framöver! Klickandet är som bäst när man kan förena nytta och nöje. MEN ett par hyfsat skarpa bilder lyckades vi få till i alla fall även om det var desto svårare att få henne att titta in i kameran, hehe. Stay tuned 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *