Okategoriserade

Filmklipp: Dagens simträning

Det har blivit mycket filmklipp på sistone – hoppas ni överlever haha.. Kunde inte låta bli att ladda upp snuttar från dagens morgonpromenad och aktivering. Var så himla stolt över Eldar och hur han lärt sig tacklas med sina känslor när han befinner sig på djupt vatten. Vi har simtränat en hel del i sommar, alltid med flytväst för att hjälpa honom på traven och skapa trygghet, då han tidigare fick ordentlig panik på djupt vatten. Under sommaren är det svårt med den fysiska aktiveringen för polarhundar (no shit) och som ni nog vet så är ju kondition en färskvara – så även för djur. Så för oss blev simträningen ett bra sätt att försöka underhålla Eldars kondition samtidigt som det givit oss en chans att jobba med en utav hans rädslor. I början var det jättejobbigt, faktiskt. Han skrek och svalde vatten och fick sådan panik att han hördes ända till Jokkmokk. Vi prövade olika sätt och approacher, men i slutändan visade det sig att det bästa sättet för honom var att skaffa en flytväst med handtag och helt sonika lyfta ned honom längst ute på en brygga. Att simma mot stranden blev liksom en STOR morot och han glömde mer och mer bort paniken. Till slut var det egentligen bara själva steget ned i vattnet som var jobbigt. 

Idag på morgonpromenaden passerade vi den stora badplatsen här i området, som nu äntligen stod tomt. Jag har ofta gått förbi den lååånga bryggan och tänkt att DÄR, där skulle vara det perfekta stället för oss att simträna. Men jag har inte velat göra folk ilskna så jag har låtit bli, såklart. Idag, emellertid, bestämde jag mig för att de minuterna vi skulle spendera där inte skulle skada någon eftersom vi var själva. Så jag plockade med mig en förväntansfull Eldar längst ut på bryggan, myste lite och så släppte jag i honom. Första gången utan flytväst och ingen panik alls. Lite jobbigt att vända om – tyckte Eldar – då det var ett nytt moment för honom, men annars gick det som på räls. Och han var så glad och stolt när han kom ur vattnet att han flög på mig för att bli gosad med (need I say att jag var lika blöt som honom?). Släppte i honom en andra gång och det gick precis lika fint. När vi sedan travade hemåt insåg jag att han kanske inte är sådär våldsamt långt ifrån att börja hoppa i på egen hand ändå. 

Till nästa sommar sätter vi det!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *