Okategoriserade

”Fortsätt simma, fortsätt simma…”

Idag fick vi äntligen till det – Eldars första riktiga simdebut! Första försöket för snart en vecka sedan gick sådär. Vi tänkte nog lite bakvänt, insåg jag efteråt. Eldar är ju en hund som det inte kommer naturligt för, det där med att kasta sig ut på djupt vatten och släppa alla hämningar. Han har någon gång tagit något simtag, när en hundkompis lurat ut honom i vattnet utan att han hunnit tänka efter, men that’s it och vanligtvis går han aldrig djupare än att han kan stå stadigt på botten med alla tassarna. Och djupare än så, ja då kommer snart paniken.

Första gången vi försökte få till det där med simningen så vadade Erik ut i vattnet med honom. Ganska snart visade det sig att det var ett rätt dödsdömt sätt att försöka få Eldar att simma på – han hann liksom tänka alldeles för mycket och stressade upp sig så mycket att han istället för att simma mest svalde vatten och tjöt oavbrutet. Kändes sådär och det var en modfälld husse och matte som fick erkänna att strategin inte höll. Trots flytvästen, som vi inhandlat för att Eldar skulle känna sig tryggare.

Den här gången slopade vi helt den idén med att vada ut och istället fick Eldar inte vare sig val eller tid att tänka. Vi bytte plats för träningen och jag plockade med mig Eldar längst ut på bryggan istället. Och innan han visste ordet av så hade jag plockat upp och satt ner honom i vattnet. Han han pipa till av oro i en millisekund, men sen var det helt enkelt nödvändigt att börja simma – and so he did! Bara några meter förvisso på grund av brist på ordentligt djup på badplatsen, men han simmade på bra och målmedvetet med stranden som morot. Hur fint som helst! Och vi kunde göra om det hela tre gånger, lika gång gick det lika fint. Och för varje gång fick han ett glädjefnatt så snart han var uppe på stranden, mäkta stolt med sin insats och över allt beröm.

Nu ska vi jobba vidare på det och försöka hitta bättre platser att simma på, där det faktiskt är djupt nog att simma lite längre turer på. Längtar tills nästa besök hos min familj – där snackar vi gott om finfina simplatser för Eldar!

No Comments

  • Jennie och Lova

    Tusen tack för din fina kommentar! Det är en lustig känsla det där, när man hittar någon som är lik en själv…
    Kikade runt på din sida lite, Eldar är väldigt fin! Älskar hans namn! Och på farsidan så kommer han ju från samma linjer som Exxa gjorde på sin morsida 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *