Okategoriserade

Produktiva dagar

Det har varit en riktigt produktiv helg här i stugan. Det i kombination med att vi ännu inte har fixat internet till nya hemmet har lett till att bloggande och sådant inte riktigt hänger med i farten, men jisses vad man får mycket gjort när man varken har ordentligt internet eller tv som distraherar! Riktigt skönt faktiskt.

Vi har i helgen fortsatt staketbygget, inhandlat ytterligare smågrejor till huset, klippt gräsmattor och diverse fix. Mycket har blivit gjort helt enkelt. Eldar har vart med på det mesta, som vanligt. Seg och varm om dagarna, men full av energi på kvällarna istället och då har vi passat på att ta de där riktigt långa och härliga promenaderna i skogen och ner till sjön. Har blivit aktivering i form av klickerträning (håller på med lite nya trix för ökad kroppskontroll) och godis-/matsök både inne och utomhus.

Och jag har fortsatt jobba med kloklippningen. Där visar Eldar på en enorm skillnad i stressnivå/tolerans sedan vi flyttat ut hit..! Det går fortfarande åt en hel del gotte, men vi har inte haft en enda konflikt sedan vi flyttade in och det är så himla skönt. En kombo av hur jag mår/vad jag sänder ut för energi och att den här nya platsen inte är negativt laddad alls kanske? Vet inte, men tror nog det påverkar. Senaste två kloklippningarna har varit lugna och faktiskt ganska mysiga. Har varit noga med att lyssna på signaler från honom, ge honom utrymme när han behöver det och att ta god tid på mig att vänta in honom. Har haft med mig klosaxen ute när vi myst och bara låtit den ligga bredvid. Berömt när han inte ryggar undan den, låtit mig ”klappa” honom med den eller när han nosat på den. Idag märkte jag en enorm skillnad i hur han upplevde kloklippningen och hur han uppfattade saxen. Ryggade instinktivt undan vid första anblicken men kom sedan själv tillbaks och lade sig vid min sida. Och jag kunde utan större konstigheter ta mig igenom samtliga tassar. Har märkt att ju mindre jag håller fast en tass med handen desto lättare har han för att acceptera att jag klipper, så jag har använt mig av det. Låtit honom placera tassarna där han vill ha dom, berömt och gett godis med ena handen och klippt med den andra. Och han köper det. Känner att jag blir nöjd och kråmar sig och lägger sig på rygg för att bli myst med. Gör mig så himla glad att se! Det är knappt så jag känner igen honom ibland – eller rättare sagt – jag KÄNNER igen honom igen! För som han var en period i stan, med sådant som kloklippning, så fanns där verkligen stunder där jag inte kände igen honom eller förstod de kraftiga reaktionerna från honom. Så det är en enorm lättnad att för varje dag se honom mer och mer avslappnad, mer lättsam och cool. Och jag är SÅ glad för de vettiga, närmsta grannarna vi har fått! Som förstår sig på det där med reserverade hundar och inte tränger sig på. De har alla tagit det jag sagt på allvar och med stort lugn, låtit Eldar nosa av och få det utrymme han behöver och visat stor förståelse för hans reservationer. Och jag märker hur han växer i det. Hur det blir lite lättare för varje gång.

Marlene var här igår igen för att hämta upp sin bil och till vår glädje stannade hon på middag. Eldar var riktigt glad att se henne igen och sökte genast kontakt, busade med henne och visade tydliga tecken på att tycka om henne. Hyser inga tvivel om att han med tiden kommer vara såpass betuttad i henne att han kommer tigga om att bli kliad och myst med. Och jag förstår honom! Hon är svår att inte genuint tycka om när man träffar henne.

Det var en trött och väldigt nöjd unghund som igårkväll somnade på soffan. Och lika trötta och nöjda var husse och matte som däckade strax därefter. Vi mår bra här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *