Okategoriserade

Vi har hittat hem

Det har varit ett par intensiva dagar nu det senaste, så som det ju ofta blir när man ska bryta upp från en bostad helt och hållet för att installera sig i en ny. Vi har haft familj från båda sidor som hjälpt oss, stökat och bökat i dagar och inatt sov vi äntligen vår första natt i nya huset. Vilken känsla! Att vakna upp 5:30 på morgonen (jag har ALDRIG varit en morgonmänniska) av att morgonsolens strålar vilar över ansiktet, mer utvilad än på månader och med en kropp sprittandes av energi – det är verkligen underbart. Så medan grabbarna låg och sov begav jag mig ut på en löparrunda runt skogen och körde lite kettlebells på gräsmattan.

Jag är verkligen positivt överraskad över hur Eldar tagit hela den här flytten med ro. Det har till och med varit så att grannarna (som är barn till de tidigare ägarna och nu har både föräldrarna och hundarna hos sig) kommit till mig och utbrustit ”Men Gud så lugn och tyst han är! Och våra bara skäller på honom!”. Han har verkligen varit superduktig och det trots att aktiveringen dessa dagar varit betydligt mindre än vanligt. Han har varit lättsam, social och framförallt verkat väldigt positivt inställd till allt det här nya. Även till de nya grannarna som kommit över ibland. Har pratat en hel del hund med dom sedan vi var och tittade på huset första gången, så de hade fått instruktioner att inte röra vid Eldar utan bara låta honom nosa ifred den dagen de skulle komma att ses. Och aldrig har väl Eldar tagit främlingars besök med sådan ro. Så fint att se och så skönt med människor som förstår och inte ifrågasätter varför man inte får klappa hunden. Det är verkligen synd att de inte kommer vara våra grannar i fortsättningen då även deras hus är till salu. Riktigt trevlig familj det där, både barnen och deras föräldrar (som sålde huset till oss) som vi verkligen klickade med från början. Men så är livet. Vissa individer ska man visst bara träffa korta stunder av ens liv, men det är ofta stunder som påverkar riktningen för ens liv i fortsättningen…

Det första Eldar gjorde när vi fick tillträde till huset i fredags var att lyckligt trava runt och reka hela stället (har ju bott hundar här tidigare också så han hittar leksaker gömda lite överallt på tomten haha), fann sig några bra viloplatser där man liksom kan ligga och chilla men ändå ha lite koll på läget och så förälskade han sig lite i den konstgjorda dammen här på tomten. Där finns nämligen fullt av liv – bland annat spännande små salamandrar som är väldigt intressanta att titta på. En annan fin sak med dammen, som Eldar snabbt gjort till vana, är att den ju är perfekt att svalka sig i när man är varm. Och varma dagar har det ju varit.

På nätterna har han sovit som en stock – full av nya intryck såklart. Dessutom är huset härligt svalt när det är varmt ute och det gillas nog av en hårboll som Eldar. Nej ni. Det här blir nog bra. Riktigt, riktigt bra. Älskar vårt nya hem!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *