Okategoriserade

Tisdagsgöra och sommarplaner


Picture

Eldar – som visst har lite valross i blodet.

Det finns hundar som älskar att bli borstade – och så finns det Eldar. Han liksom jag själv finner det vara rätt trist att borsta håret dagarna i ända. Men nu när han fäller så det ligger små angorakaniner i varje vrå, är det liksom dags att plocka fram kardan ändå. Så idag blev det en sån dag.

Jag och Eldar stack ut med cykeln en kortare sväng på förmiddagen. Molnigt, kyligt men lite småfuktigt, så det blev till att hålla oss kring vattnet och vattna ofta. Sista vattenpausen (och där jag valde att avsluta dragrundan) gick han riktigt loss på vassen och gjorde kullerbytta efter kullerbytta så han till slut trillade ned i vattnet helt och hållet, den clownen.

Väl hemma igen var han sådär mystrött och ganska lättjobbad (för att vara Eldar). Trixade lite för att få honom att sitta/ligga där jag ville ha honom och borstade/masserade om vartannat. När han väl förstod det är rätt skönt ändå så låg han kvar utan gottebelöningar, med halvslutna ögon och verkade njuta rätt bra. Sen jobbade vi på så i säkert en timme. Borsta fem minuter, trixa/leka/ge utrymme som en kort belöning/paus när det blev för mycket myror i brallan eller när han helt enkelt bara ville ha lite space. Funkade riktigt fint och fåglarna därute blev nog lyckliga sen när de hittade den fina presenten jag lämnade åt dom i buskarna. Har tidigare sett dom roffa åt sig små pälstussar och använda dom i bo-bygget.

Imorgon blir en lugnare dag för hans del. Mycket flyttfix och saker som ska ordnas, så schemat är fullspäckat för oss tvåbenta. Så kommer det vara ett par dagar framöver; mycket att greja med och Eldar kommer få lite ”ledigt”. Men i huvudet mitt smider jag massor med planer inför sommarens påhitt med honom. Googlar tips på övningar för att öka bakdelskontrollen (Eldar har generellt rätt dålig koll på sin bakdel har jag märkt), drömmer om att leka lite med agility på nya tomten, påbörja simträningen och kanske få till en resa norrut i landet när vi har semester sen. Längtar!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *