Okategoriserade

Flyttkaos


Picture

En tekniskt rätt kass bild från i påskas- men något med den tilltalar mig ändå sådär fånigt mycket. Kanske det faktum att den är allt annat än perfekt. Liksom grabben på bilden.

Måndagsmorgon och lägenheten ser ut som kalabaliken i Bender. Flyttkartonger vart man vänder sig och man får liksom låtsas att man leker ’Inte nudda mark’ när man hoppar fram över sakerna som ligger utspridda. Flyttkaos i all sin prakt. Det är när lägenheten ser ut som det gör just nu som jag förundras över hur fantastisk Eldar är; han rör ingenting. Jo, han har snott en PET-flaska ur kassen med pantflaskor, men det vet han ju att han får. PET-flaskor är det bland det bästa Eldar vet att ligga och roa sig med regniga dagar. Men jag sitter alltså här mitt i en kaosig lägenhet, med småsaker, kläder, skor och grejer överallt och min halvgalna unghund får inte ens för sig att sno en sko eller smutsig strumpa eller brödet som ligger framme eller ett av de femtiotal garnnystan som ligger på golvet. Och när jag tänker tillbaks har han alltid varit en dröm att ha att göra med på den punkten, så långt tillbaks jag kan minnas. Snacka om att man blivit lite bortskämd på det området när man inte ens reflekterar över om han kommer sno ens frukost när man låter den stå på bordet medan man går iväg för att göra något annat. Och nej, det är ingenting vi har tränat på medvetet.

Måndag och tolfte maj innebär också att det bara är fyra dagar kvar tills Dagen D. Det känns lika overkligt ännu, men otåligheten som finns inuti mig bara växer och växer. Längtar så jag går sönder nästan. I mitten av veckan kommer mamma till stan för att hjälpa oss med det sista nedpackandet och första uppackandet. Hon och jag kommer på fredag bege oss till huset och ordna med det allra första lilla husprojektet; måla om i vardagsrummet och en av väggarna i stora sovrummet. Då får också Eldar följa med ut och upptäcka sitt nya hem för första gången. I sommar kommer vi ha fullt med projekt; hägna in, bygga hundgård och fixa med trädgårdsland. Ser så väldigt mycket fram emot det! 

No Comments

  • Terése

    Jag har uppmärksammat sedan tidigare att ni skall flytta till hus. Så himla kul för er. Kommer bli ett helt nytt liv. Och hundgård och allt. Toppen ju! 😀

    ps: inga fågelholkar eller utfodringsplatser till fåglarna på tomten. Det har jag nyss lärt mig 😛

  • Kicki

    Shit vad nära det är nu! Underbart! Tror ni kommer att få det superbra!!! Vi hoppas få börja flytta in denna eller nästa vecka men har ännu inte packat en enda pinal… det känns liksom lite jobbigt och stort att dra igång men å när det väl är igång så är det ju bara att gasa på liksom… men snart är det dags! Vi har ju inte skrivit alla papper klart heller ännu så man vågar inte riktigt tro att allt är sant heller – fast det är det ju! Packa lugnt!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *