Okategoriserade

Lördag hos oss

Den här helgen har vi min mamma på besök och Eldar blev alldeles tokglad över att se henne. Även om det ofta går månader mellan det att dom ses så verkar Eldar tydligt minnas henne från de gånger hon hälsade på och passade honom som valp. På samma vis minns han min ena bror Emanuel, som är en av de få människor utöver mig, Erik och Madde som får komma in i hans privata sfär utan konstigheter. Det är verkligen jättefint att se hur han söker deras närhet och visar sin tillgivenhet på ett sätt som tydligt vittnar om vilken fantastisk hund han är att ha och göra med när man vunnit hans förtroende. 

Den här lördagsmorgonen har vi varit ute och gått en långlinepromenad på Stora Skuggan. Plockade med oss frukost och satte oss på ett av de många fält där vi ofta spårar vilt. Sen tog vi en sväng genom skogen och hemåt – till Eldars stora förtjusning. I skogen finns så mycket kul! Det var dock mindre lätt att få till bra bilder på fartdåren (note to self: blir lika snabb med kameran som Lucky Luke är med sina revolvrar!). Just nu är Erik och Eldar ute och testar kickbiken vi köpte hem för några dagar sedan och jag och mamma ska strax en sväng till stan. Senare ikväll ska vi ut och äta ett tiotal personer, för att fira min födelsedag (fyllde igår), så det passar ju fint att Eldar fått vara i farten lite idag. Inte för att han skulle ha några problem med att bli hemma ikväll oavsett. Den grabben är hur cool som helst på den biten. Inser det mer och mer när man pratar med sådana som har problem med hundar och separationsångest, hur lätt vi haft det egentligen. Enda gången Eldar kan få separationsångest är om man skulle lämna honom utomhus någonstans (vilket ju i princip aldrig händer), men att stanna i bilen ett tag eller stanna hemma i ett par timmar är liksom inga konstigheter alls. Faktiskt tror jag att han tycker det är lite skönt med ensamtiden. Sådan matte, sådan hund kanske? 

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *