Okategoriserade

Lekdejt med Hjortisflocken

Denna iskalla, men soliga morgon spenderades tillsammans med Hjortis-gänget i rastgården. Jag och Eldar tog en promenad från det tillfälliga boendet på Lidingö bort till vårt hemkvarter och så snart vi kom ut på Lidingöbron förstod Eldar vart vi var på väg. Nog blev han lite extra ivrig alltid och taktade på som yuppies i stadens rusningstrafik. Så himla härligt det var att släppa ihop honom med de hundar han växt upp med – det är verkligen kärlek dom emellan. Dom har verkligen växt ihop till en harmonisk och härlig liten grupp under det här året! Men det blir väl så när de både får leka och arbeta tillsammans. Glädjen när de får vara tillsammans är obeskrivlig! Sonko och Iris har ju varit lite av läromästare för Eldar både vad gäller hundspråk, hur man uppför sig i grupp och draget. Och Primus har varit en fantastisk lekkamrat med sin energi och glädje till lek. Så fint det är att se hundarna växa tillsammans!

Idag fick vi för övrigt veta att rastgården i Hjortis underbart nog ska få vara kvar i framtiden. Det var lite osäkert där ett tag i och med alla nybyggen dom håller på med och ska starta i området, men med så mycket hundmänniskor i Hjorthagen hade det varit en enorm förlust. Särskilt för oss med hundar som vi inte kan ha lösa hur som helst – rastgården är perfekt för att släppa dom en stund och låta dom leka av sig innan/efter promenaderna. Men så ska det alltså få vara kvar till slut – och eventuellt blir det en liten rastgård till alldeles bredvid. För de som inte kräver lika mycket plats eller vill släppa in sina hundar med andra hursomhelst. 

Picture

Den här kräsna fröken totalöverraskade oss idag – hon älskade nämligen godiset jag hade i fickan. Snacka om att Iris följde mig som en liten svans resten av lekdejten.
Picture

Sonko är aldrig sen att försöka charma till sig lite godis.
Picture

…och inte Primus heller.
Picture

Iris och Primus
Picture

Eldar behagade inte vara med (eller still) på bild idag, så jag fick passa på medan han låg däckad efteråt istället.

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *