Okategoriserade

Draglördag med gänget

Denna dagen startade vi med barmarksdrag och idag hängde hela Hjortis-gänget med; huskies såväl som icke-huskies. Det var en högljudd skara hundar som möttes i kvarteret och ville iväg på arbete. För första gången tog vi med oss både Primus (gotländsk stövare) och Dexter (schäfer/rottis), så tillsammans med Eldar var det tre små slynglar med ute och jobbade. Märktes helt klart i starten – grabbarna höll konsert så det säkert hördes i hela Stockholm. Eldar verkade helt plötsligt ha kommit på HUR man ylar på riktigt och den lilla nya talangen ville han ju såklart visa upp, haha..

Efter en något knackig start föll samtliga hundar in i ett riktigt bra arbetsflow. Starten var lite kaotisk av flera anledningar, men främst hade det att göra med att unghundarna eldade upp varandra ordentligt och energierna blev så jädrans starka att vi snabbt insåg vi måste tänka igenom placeringen av ekipagen bättre. För att undvika bråk såväl som olyckor. För det spelar ju inte alltid roll om hundarna är världens bästa vänner på ”fritiden” – ibland funkar det helt enkelt inte att jobba bredvid varandra. Eldar jobbar jättefint jämte Iris eller Sonko (men dom har ju också jobbat som team tidigare) – och till och med Primus gick det bra med – men med Dexter blev det tokigt. Där blev plötsligt bådas toleransnivå superlåg. Så efter en liten stund lyckades vi klura ut hur vi bäst skulle placera oss och när vi väl gjort det så var där inga problem. Vi passerade massor av hundar – inga problem. Vi passerade ännu fler ryttare på sina hästar – och Eldar hade inte ens tid att titta på dom en andra gång. SÅ nöjd! 

Det är så härligt att se när hundarna hittar in i rytmen. Älskar att se hur deras ansikten är totalt fokuserade, hur de ändrar hela sitt sätt att röra sig på och målmedvetenheten i deras blickar. Och jag älskar hur draget nästintill tvingar föraren att befinna sig i nuet. Man befinner sig i nuet alldeles för sällan som människa – tyvärr. 

En riktigt trevlig och lyckad runda! Har aldrig sett Dexter och Primus så lugna och harmoniska som efteråt! Och Eldar, ja han var trött såklart men ansiktet lyste av glädje. Som det alltid gör när han fått springa. Det tog inte någon lång stund förrän han nöjt gick och lade sig när vi kom hem. Vilket var perfekt eftersom jag och Erik haft fullt upp resten av dagen. På måndag börjar dessutom stambytet av vår lägenhet och det är en del som ska ordnas i lägenheten tills dess. Ser inte fram emot sex veckor av det hela, men jag antar att vi kommer bli glada den dagen det är färdigt. Under tiden får vi försöka lösa vardagen på ett eller annat sätt. Det blir en högst intressant utmaning! 

Picture

Trötta men glada ekipage. Här ser ni Dexter och Primus pussas lite och så fina Iris. Sonko hamnade utanför bild eftersom han gått och lagt sig i leran. Eldar stod bredvid mig och hamnade inte heller på bild.

Picture

Har vart en seg grabb härhemma ikväll – men han var väldigt pigg på att leka med sin nya kong. Gärna PÅ mig. Och mysa bredvid oss framför Captain America.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *