Okategoriserade

Tråkväder och vilodag

Picture

Eldar, på sin matta intill den öppna dörren ut till bakgården.

Idag har vart en såndär dag då regnet bara öst ner från en grå himmel och både jag och hund varit lite omotiverade att hitta på saker. Vet inte riktigt hos vem det började idag om jag ska vara ärlig – om det är hunden som speglar mig eller jag som speglar honom. Vi funkar lite så. Speglar lätt varandras humör har jag märkt. Båda lika känsliga för atmosfärer och stämningar. Oavsett vilket så kändes det som en bra dag att faktiskt bara ta det lugnt. Mysa, samla lite krafter och mestadels skrota runt tillsammans härhemma, bortsett från de kortare promenader vi har betat av under dagen. 

Har låtit dörren till bakgården stå öppen för att ge Eldar möjligheten att gå ut om han skulle vilja, men det har varit väldigt tydligt att han hellre suttit inne. Gärna legat intill den öppna dörren och småslumrat, men dock inomhus. Inget sitta på sitt trädgårdsbord idag inte. Lekte runt lite med klickern och diverse tricks för att få tiden att gå lite. Lät honom också öva på sitt ”stanna” (på plats vill säga), medan jag gömde lite godis i lägenheten som han senare fick leta upp. Och sen däckade vi båda en stund på soffan. Så ja, en riktigt skrotar-dag indeed. 

För övrigt fick vi hem paketet med spårselen jag beställt inför helgens premiärträning med coach. Gud vad tokigt den satt! Riktigt skrattretande hur liten den var på honom – och det trots att jag följt riktlinjerna som stod på beställningssidan. Kanske ska jag helt enkelt beställa en sele som passar en grand danois nästa gång – om jag ska gå efter anvisningarna? 😉 Anyways… Blir till att skicka tillbaks och försöka hitta en annan i butik istället. 

No Comments

  • Tony Ryman (Fotograf/Grundare Heavens.se)

    Det är lite mysigt med såna där dagar också ibland, med lite inomhus lekar 🙂 Känner igen det där lite med att inte vilja gå ut när det regnar, då ligger han hellre och myser i soffan 😛 Igår var vi faktiskt på hundkurs med brukshundsklubben ute i regnet i 2 timmar och tränade, han älskar att träna, trots regnet igår faktiskt. Vi håller också på med att träna på ”stanna på plats” och ”Inkallning”, går rätt bra, kul när man ser framsteg 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *