Okategoriserade

Vad undrar du?

Vi är ju rätt nya här i hundbloggosfären. Det är ju egentligen nu dom två-tre senaste dagarna som bloggen faktiskt tagit lite fart och det känns jättekul. I och med att ni nya läsare hittat hit märker jag också hur det trillar in mail/kommentarer och ett gäng frågor – så varför inte kicka igång en liten frågelåda?

Så nu har ni en chans att överösa mig med frågor! Vad vill ni veta? Vad vill ni läsa om? Kanske har ni tips/önskningar om ämnen/rubriker? Kommentera då eller släng iväg ett mail till mig – jag kommer att svara på samtliga efter bästa förmåga. 

Ask away!

No Comments

 • Ylwa

  Stort lycka till med Eldar. Jag vet vad du menar med närhet. Många av mina är världens keligaste men de vill inte att man tränger sig på dem. Jag tror faktiskt att det är ganska typiskt för många individer inom rasen. Eldar kommer att lära dig massor om hundar. Du lär dig så mycket bara genom att studera din egen hund. Min erfarenhet av min första siberian husky var att alla visste precis hur man skulle göra. I slutändan var det i princip inget som funkade utan det bästa var att titta och lära av sin egen hund. Hon var så enormt tydlig i sitt språk. Hon lärde mig så mycket. Precis som jag än idag lär mycket bara genom att vara tillsammans med hundarna.
  Tack för kommentarer i bloggen. 🙂

  • nicole

   Tack Ylwa 🙂 Jag känner verkligen igen mig i det du skriver om att man lär sig enormt mycket bara av att studera och vara med sin hund – och ju mer man är det, desto mer inser man verkligenheten och sanningen om de saker alla säger och påstår att de vet. Och man inser framförallt hur individuellt det är från hund till hund var de svarar på, hur de reagerar på saker och vad de motiveras av. Få saker av de jag trodde att jag visste om hundar, från den tid jag bodde hemma med hundar i familjen, kan man applicera på Eldar. Han funkar så väldigt annorlunda i många aspekter – på gott och ont.

 • Ellen

  Hittade precis din blogg och blev oerhört glad över att läsa om en så medveten och närvarande hundägare! Jag hoppas fler läser dina inlägg, jag kan verkligen som f.d hundrädd relatera till att (i mitt fall) tvingas på kontakt människa/hund (jag skulle tydligen bli ”botad” om jag bara var mer fysisk med hundar). Men så till min fråga!

  Kommer du och Eldar syssla något med hundspann och hur ser i sådana fall vägen dit ut gällande träning m.m?

  • nicole

   Tack för din fina kommentar Ellen 🙂 Jag är långtifrån färdig och perfekt som hundägare (om man nu någonsin blir det) men jag lär mig varje dag och försöker vara närvarande och medveten. Man vill ju det bästa för sin hund, liksom för sina barn.
   Kul att höra att du även dom hundrädd kan relatera till inlägget – jag hoppades på att kunna nå ut och få människor att relatera även om de inte har djur.

   Svar på din fråga får du i ett separat inlägg 😀

 • Nettan

  Hej. Vill bara kommentera dina inlägg om att folk inte lyssnar då man säger till att inte klappa sdin hund. Jag har stor erfarenhet av det då jag haft en Dans-svensk gårdshund, som hade en egen zon runt sig o där ville hon vara ifred. Ja men hon är ju så söt säger folk o sticker ner händerna, de bryr sig inte vad man säger. Huskyn är också en sådan ras som har integritet, stå på dig till folk, för tyvärr, händer det ngt så får vi hundägare skulden.

  Ha det gott
  Nettan

  • nicole

   Tack Nettan för din kommentar, stöd och förståelse. Ja, det är ju faktiskt inte bara huskyn som har tendenser att ogilla påtvingad närkontakt – det finns hos många raser att vara mer reserverade. Och ibland har det inte ens med rasen att göra, utan är en fråga om vad hunden är för en individ. Precis som vi människor kan vara likadana.

   Jag ska fortsätta stå på mig, jag lovar. Ta hand om dig och din hund!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *