Okategoriserade

Heldag med Pappa Bus

PictureEldar & Erik, juli 2013

Denna onsdag har Eldar för ovanlighetens skull fått en hel vardag tillsammans med husse som varit hemma från jobbet. Kan tro att det var väldigt populärt att ha Pappa Bus hemma hela dagen. Verkar som om Eldar varit uppe i varv mer än vanligt och busat runt. Klart det är svårt att hålla sig i skinnet när man får husse för sig själv!

Har också jobbats lite med hund- och hästmöten. Det råkar vara så att vi bor i ett fantastiskt hundtätt område och dessutom nära en stor ryttarstadio och naturområdet Stora Skuggan med får och kor, så dessa fyrbenta varelser stöter man på titt som tätt. Det och hjortar i mängder! Ni som själva äger huskys vet ju hur intressant det där med vilt kan vara, så det är minst sagt en utmaning när Eldar lyckas få vittring på kvarterets alldeles för tama hjortar. Kossorna har också varit något av en utmaning som vi för närvarande jobbar på att ta oss förbi utan att vår husky går bananas. I helgen tog vi därför tillfället i akt när vi passerade ängen där ungtjurarna betar och tog lite hjälp av dessa, samarbetsvilliga bjässar. Eldar var inte fullt så tuff och kaxig när där plötsligt stod tio ungtjurar och tokstirrade på honom när han hoppade fram till stängslet. Så ett tack till tjurarna för att de ingöt respekt hos en (ibland) lite fööör nyfiken valp!

Hur fungerar era hundar med andra fyrbenta varelser? Och om det varit en utmaning – hur har ni jobbat med det?


No Comments

  • johanna

    vad fin han är! 🙂
    sv. tack för kommentaren, kul att du frågar 🙂 Vi har sneglat länge på ceskoslovensky vlcak, och bestämde oss tillslut på grund av att de verkade vara en mycket lojal ras som har ett starkt band till sin familj. De är också intelligenta och lättlärda, och mycket uthålliga! De är också lite allround, så man kan använda dem till mycket 🙂 så är de ju otroligt vackra tycker vi! en skyggheten är ju som sagt något man får jobba med, speciellt med Dia. Vi kör mycket beröm och belöning när det går bra, och går det inte bra låtsas vi som ingenting och försöker fortsätta promenaden bara. Gäller att visa henne att det inte är någonting hon har anledning att vara rädd för och att själv vara lugn.

  • Nicole Fhors

    Tack igen 🙂 de låter lite lika huskys med andra ord – skyggheten är kanske lite större men det där reserverade kan man ju se i många huskys också.
    Förstår vad du menar. Positivt förstärka jobbiga platser och situationer är ju det man måste göra och jag förstår det kan ta tid med en hund som redan visar på mycket osäkerhet och är skygg av sig. Men hon var väl inte så gammal än? Ni har massor av tid på er och jag tror att det mesta är möjligt att rätta till om man bara ger det tid och tålamod 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *