Okategoriserade

Första inlägget

Tänk att det snart gått ett halvår sedan vi fick hem honom! Vår alldeles egna – och egensinniga – husky. Jag har gått och funderat ett tag nu på att starta en blogg där ni kan följa med i våra äventyr tillsammans, häpnas över hur rasande snabbt han växer och skratta åt de knasigheter han (och vi med) ibland hittar på. Efter mycket om och men – here it is!

Weebly är för mig helt nytt, so be patient. Jag jobbar fortfarande på att förstå hur jag ska få allt att se ut som jag vill. Tills dess får ni hålla till godo med det jag lyckas åstadkomma.

Jag hoppas såklart att genom denna blogg också kanske hitta fler av er huskyägare därute! Och hundmänniskor överhuvudtaget – of course! Här får ni gärna dela med er av tankar, länkar, tips, funderingar och roliga anekdoter vad gäller era egna hunderfarenheter. Just go for it!

Så, med allt detta sagt – GODNATT! Nu tar jag min fyrbenta hårboll och min skäggige man och hoppar i säng. 

No Comments

  • johanna

    jättefin husky verkligen! 🙂 får väl ställa samma fråga: hur kom det sig att ni skaffade en husky? kan ni ha honom lös? är intresserad av detta, hur stor chansen är att man lyckas lära en husky att vara lös, eftersom det är svårt med vår huskyblandning. Så är kul att höra hur andra gör. 🙂

  • Nicole Fhors

    TACK 🙂 Hmm.. Ja dels hade det väl att göra med att min sambo alltid varit intresserad av huskies och för min egen del har de alltid varit i min topp-tre-lista över hundraser jag varit intresserad av. Men det var inte förrän jag lärde känna Eldars mamma (en vän till mig som äger henne och pappan också) som jag verkligen blev riktigt förälskad i rasen. Pappan är också underbar – så jag brukade skoja lite på allvar att om det nånsin blev valpar stod jag först i kön att köpare 😉 Jag älskar att huskyn är så egen, lite som katter. Inget bullshit liksom – de visar precis det de känner och tyr sig bara till de människor de faktiskt tycker om. De är aktiva, roliga, aldrig sena att följa med på äventyr och har en stor integritet. Älskar det vilda och lite reserverade i kombination med det tillgivna och närhetssökande. Passar mig – oss – väldigt bra. Generellt kan det ju vara rätt svårt att ha huskys lösa pga jaktinstinkten i dom. Eldar har vi lös mycket på landet – har haft det sedan vi fick honom och jobbat mycket på att han får springa som han vill så länge han håller sig i närheten. Han vill ju gärna ha koll på oss också så det funkar bra, sålänge det inte kommer just vilt eller ibland andra hundar, så där är det en balansgång. Vi jobbar mycket med inkallning (9 av 10 gånger får han springa iväg sen igen utan att bli kopplad) och har mycket tricks och roligheter för oss under lösa promenader, så att det hela tiden lönar sig att vara i närheten. I stan vågar jag inte ha honom lös eftersom han är alldeles för orädd för bilar etc och dessutom bor vi i ett område där det kryllar av både vilt och hundar – kan bli väldigt fel med en hormonstinn unghund som rusar fram till samtliga 😉

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *