Möt Erik

Möt Erik – del 1

Såhär i blogg och på sociala medier är det onekligen så att jag är den som är drivande. Såpass mycket att det ibland för er kanske är svårt att få en riktig bild av den person som delar livet med mig och hundarna; Erik. Erik är en mycket viktig pusselbit i både vardagen och i träningen av hundarna, även om han inte alltid syns så mycket och gärna håller sig lite i bakgrunden.

Här i bloggen kommer ni framöver med jämna mellanrum se lite mer av honom i en serie inlägg där jag ber honom berätta om sin syn på livet med draghundar. Låt oss börja med första delen i serien ”Möt Erik”.

VARFÖR HUSKY?

Jag har alltid varit fascinerad av deras utseende. Som så många andra lockades jag av det varglika och varje gång en husky dök upp på tv eller i film så tänkte man att en sån vore häftigt att ha. Sedan var jag 2012 på hundspannstur i Åre med farsan och några familjevänner då vi körde en tre-dagars tur med totalt 45 hundar fördelat på 8 personer. Det var en otrolig upplevelse och kärleken till huskyn befäste sig nog ännu mer. I min värld har det alltså bara varit husky om det skulle bli hund även om jag nog inte riktigt förstod vad det kan skulle innebära helt med en sådan aktiv hundras eller hur lätt man skulle drabbas av ”polarhundssjukan”. Men jag gillar ju att vara aktiv med hund och gillar att vara ute i naturen så det verkade som att det skulle ändå vara en passande ras och jag var såklart beredd på att göra en aktiv förändring i min livsstil för att anpassa mig till ett liv med husky.

 

VAD BETYDER HUNDARNA FÖR DIG?

Hundarna har helt förändrat mitt liv. Det börjar med den villkorslösa kärlek dom ger och fortsätter med livet och alla äventyr man får dela med dom. Det har gett mig ett mer aktivt utomhusliv, även om jag alltid gillat naturen så har man kanske prioriterat att sitta inne och kolla på film istället. Dom har lett till fantastiska vänskaper. Dom har gett mig fokus. Hundarna är alltid första prioritet, man vill göra allt för att dom ska må bra, få röra på sig och leva ett rikt hundliv. Dom ger mig en enorm glädje även om det såklart kan vara frustrerande att vara hundägare ibland. Dom har gett mig en helt annan syn på mig själv, tvingar mig att omvärdera mig själv ibland och det är uppfriskande och nyttigt tror jag. Mår hundarna bra mår jag bra.

 

Tack för att du tog dig tid, Erik! <3


För att följa serien kan du klicka dig direkt till den via kategorin som heter ”Möt Erik”.

3 Comments

 • Alexandra/malamutesofsweden

  Det har blivit ett sant nöje att läsa din blogg och även Yabastas. Jag har visserligen malamuter och inte huskys men polarhundar är dom likväl och det finns lika många likheter som olikheter.

  Men jag lär mig så så mycket av att läsa här! Tack för all kunskap du delar med dig!

  Lycka till med flytten uppåt. Jag hoppas att jag också i framtiden kommer få göra samma livsval. Det blir absolut till Härjedalen jag kommer söka mig då. Jag har redan rötter i Jämtland via min morfar så någon gång ska nog jag också få komma hem.

  Många hälsningar

  • Raxeiras

   Hej Alexandra!
   Åh vilken fin(a) kommentarer du lämnat <3 Blir så himla glad och alldeles varm i hjärtat av att läsa dom. TACK!
   Visst är det så att polarhundarna delar många likheter även om de i stort också är olika mellan rasegenskaperna.

   Tack så mycket även för lyckoönskningarna 🙂 Det är en spännande resa vi har framför oss - enorm livsförändring - men jag längtar så mycket!
   Har du vägarna förbi Härjedalen framöver så får du gärna höra av dig om du vill titta förbi 🙂

   //Nicole

 • Alexandra/malamutesofsweden

  Åh glömde säga också att dina videos är jättefina!!!

  Den här fick mig att le stort och även bli blank i ögonen för det är så mycket kärlek i den att det blir fullt i hjärtat liksom.

  Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *